Yalvaç’ta Şarbon şüphesi köylüyü tedirgin etti

15 Ekim 2018 17:58

Son dönemde ülke çapında pek çok yerde rastlanan şarbon hastalığına Yalvaç’ın Hisarardı Köyünde de  rastlandığı iddia edildi.

Yalvaç,’a bağlı Hisarardı Köyü’nde bir küçükbaş hayvan işletmesindeki yaşamını yitiren bir tane hayvanda yapılan tespit ve değerlendirmeler sonucu, kesin olmamakla beraber büyük olasılıkla şarbon hastalığı bulgusu görüldüğü ifade edildi. Konuyla ilgili olarak hayvanlara aşılama yapıldığı, karantina tedbirlerinin alındığı öğrenildi.

Konuyla ilgili olarak Yalvaç Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü, belediye aracılığıyla anons yaptırarak Yalvaç Hayvan Pazarı’nın hastalık sönene kadar kapatıldığını duyurdu. Hastalık bulgusuyla ilgili kesin tespitin yapılmasının ardından gerekli bilgilendirmenin yapılacağı kaydedildi.

Uzmanlar, ilçemizde vatandaşların bu dönemde et ve süt tüketimi konusunda dikkatli davranması gerektiğini tavsiye ederek, “Güvenmediğiniz yerlerden et ve süt almayın. Dışarıdan bir süre et ve et ürünü tüketiminde dikkatli davranın. Et ve sütlerin iyi pişirilmesi bu konuda alınacak önlemlerden biridir. Yeni bir duyuru yapılana kadar bu konuda dikkatli davranılması yararlı olacaktır. Üretici vatandaşlarımızın da hastalık konusunda dikkatli olmasında fayda var, bir şüphe duydukları takdirde derhal yetkililerle irtibata geçsinler. Kasapların da kendilerine bu tür hayvan satmaya kalkanlara karşı uyanık olmaları, bu tür durumları yetkililere aktarmaları çok önem taşımaktadır” dediler.

 

Bu haber 331 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...