Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) İl Temsilciliği açıldı

17 Ekim 2018 15:35

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kızı KADEM (Kadın ve Demokrasi Derneği) Genel Başkan Yardımcısı Sümeyye Erdoğan Bayraktar,  Isparta temsilciliğinin açılışı için Isparta’ya geldi.

Modapark Kongre ve Düğün Salonu’nda gerçekleştirilen açılışa KADEM Genel Başkanı Dr Saliha Okur Gümrükçüoğlu, Vali Şehmus Günaydın, İl Genel Meclis Başkanı Ali Bolat, AK Parti İl Başkanı Osman Zabun, Belediye Başkan Yardımcısı Recep Erdem, İlçe Belediye Başkanları, KADEM İl Yönetimi ve davetliler katıldı.

Erdoğan ve protokol üyeleriyle birlikte Isparta şubesinin açılış kurdelesi kesildi.

KADEM’in 43. il temsilciliği olan Isparta Temsilcisi Gonca Kayacan, yaptığı açılış konuşmasında KADEM ailesine katılmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti ifade ederek; ailenin güçlendirilmesi ile kadın ve aileye yönelik yapılacak çalışmalarla ilgili heyecanlı olduklarını belirtti.

“GÜL ŞEHRİNDE OLMAKTAN DOLAYI MUTLUYUM”

KADEM  Başkan Yardımcısı Sümeyye Erdoğan Bayraktar ise yaptığı konuşmada, “Hepinizi sevgiyle saygıyla selamlıyorum. Gül şehri Isparta’da bulunmaktan büyük memnuniyet duyuyorum. Isparta’ya temsilciliğimizin hayırlara vesile olmasını diliyorum. Katkı sağlayan herkese şükranlarımı sunuyorum ve inanıyorum ki bu güzel batı Anadolu şehrinin kadınları gücümüze güç katacaktır. 2013 yılından bu yana Anadolu’nun dört bir yanında temsilcilikler açarak büyüyoruz. Burada bugün 43’üncü temsilciliğimizi açıyoruz. Hayırlı uğurlu olsun” dedi.

“EL ELE VEREREK GÜZEL İŞLER YAPACAĞIZ”

KADEM Genel Başkanı Dr Saliha Okur Gümrükçüoğlu da konuşmasında “Sizlerin de desteğiyle KADEM, büyüyen ailesiyle, kurulduğu günden bu yana faaliyetlerini kararlılıkla sürdürüyor. Türkiye genelinde Temsilcilikler ve yurtlar açıyor, projelerini yürütüyor; kadına, aileye ve topluma ilişkin çalışmalarını sürdürüyor. Bütün bu çalışmaları yaparken toplumun dertleriyle dertlenmeyi sorumluluk sayıp, daha adil ve insaflı bir toplumsal düzenin inşası için çaba sarfediyor.

Aşık Yunus ne güzel ifade etmiş,

‘’Ben gelmedim kavga için,

  Benim işim sevi(sevgi) için.

  Dostun evi gönüllerdir.

  Gönüller yapmaya geldim.’’

Bugün burada daha nice gönülleri yapma umuduyla siz Ispartalı kardeşlerimizle el ele vererek güzel işlere imza atacağımıza yürekten inanıyorum.”

Isparta Valisi Şehmus Günaydın’da  Isparta’da KADEM İl temsilciliğinin açılmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren bir konuşma yaptı.

“KADINLARIMIZIN BAŞARILARIYLA GURUR DUYUYORUZ”

Vali Günaydın, “Bizler, tarih boyunca milletimizin yaşadığı her sıkıntıda kadınlarımızın kahramanlıklarını görmüş, onların ortaya koydukları büyük başarılarla büyümüş bir nesiliz. Nene Hatunların, Şerife Bacıların, Halime Çavuşların tarihte ortaya koymuş oldukları kahramanlıklar bugün de herkesin hafızasında ve herkesin çok iyi bildiği konular. Özellikle millet olarak dara düştüğümüzde kadınlarımızın bu iradesi, bu güçlü desteği millet olarak bizlere çok önemli destek olmuştur. Yine günümüzde de kadınlarımızın, milletimizin ileri noktalara taşınmasında destekleri çok önemlidir. Bizler millet olarak önümüze çıkan güçleri aşmak, kadınlarımızın aklına, onların bilgisine ve katkısına bugün çok ihtiyacımız var. Bugün görüyoruz ki kadınlarımız birçok alanda ortaya koydukları başarılarla bu kaygılarımızı ortadan kaldırıyorlar. Kadınlarımızın başarılarıyla gurur duyuyoruz.

Kadınlarımızın başarıları geleceğimiz açısından çok önemli. Anne olarak çocuğu yetiştirirken dahi ortaya koyduğu güçlü irade, ileride toplumda söz sahibi olacak bu çocuklarımızın iyi yetişmesi ve iyi eğitim almasında çok önemli. Kadınlarımız artık bu noktaların da ötesine geçerek, sosyal, kültürel ve ekonomik hayatta çok önemli başarılar elde etmişlerdir. Son 17 yılda birçok alanda kadınlarımıza birçok imkanlar ortaya koyarak onların daha güçlü şekilde, daha da katkı verecek şekilde bir konuma gelmeleri için yapılan düzenlemelerle çok büyük mesafeler alıyoruz. İnşallah bundan sonra da millet olarak önümüze çıkan her zorlukta, her güçlükte kadınlarımızın bu azmi, bu çalışkanlığı bizlere çok büyük katkılar sağlayacaktır” dedi.

Konuşmaların sonunda dua edildi ve temsili olarak açılış kurdelesi kesildi.

 

Bu haber 377 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...