´´Birliktelik ancak CHP çatısı altında olabilir´´

20 Şubat 2013 23:13

Önümüzdeki yerel seçimlerde halkın istediği kişiyi aday göstereceklerini söyleyen CHP İl Başkanı Vedat Şenol, belediye seçimlerinde ortak aday çıkarmaya sıcak bakmadıklarını ancak CHP liderliğinde bu birlikteliğin olabileceğini söyleyerek; “Biz CHP olarak Belediye Başkanlığı’nda çok iddialıyız ve profilimizde bu potansiyel mevcuttur. İyi bir adayla çıkarak Isparta’da bu defa belediyeyi kazanacağız” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi  her üç ayda bir gerçekleştirdiği İlçe Danışma ve Bilgilendirme toplantısı dün 13.00’da CHP binasında yapıldı.

Toplantı öncesinde gündeme dair açıklamalarda bulunan CHP İl Başkanı Vedat Şenol, önümüzdeki yerel seçimlerde iddialı olduklarını ifade etti. Ayrıca MHP ile ortak aday çıkaracakları yönündeki haberlere de açıklık getiren Şenol, CHP çatısı altında ortak aday çıkarabileceklerini söyledi.

GÜNDEM HIZLA DEĞİŞİYOR

Türkiye’de ve Isparta’da gündemin sürekli ve hızla değiştiğini belirten CHP İl Başkanı Vedat Şenol, açıklamasında şunları söyledi; “Türkiye Ortadoğu’daki savaştan ve terör örgütünden kurtulmuş değil. Türkiye bağımsızlığını kaybetmiş ve ABD’nin arkasına sığınan ver ülke haline gelmiştir. Türkiye komşu ülkeleriyle iyi ilişkilerini kaybetmiş, sonunun ne olacağı belli olmayan bir ülke konumuna gelmiştir. Türkiye bugün Ortadoğu’daki savaşa girmediyse bu halkın savaştan yana olmamasından kaynaklanıyor. Biz savaşın içine girdiğimiz vakit bu durumdan çıkamayacak hale geliriz. Biz CHP olarak Türkiye’nin savaşa girmemesi için çalışmalarımızı sürdüreceğiz.”

GELEN BAKANLAR PLANSIZ PROGRAMSIZ GELİYOR

Türkiye’de olduğu gibi Isparta’nın da gündeminin sürekli ve hızla değiştiğini aktaran Başkan Şenol, “Dereboğazı eyleminden sonra Isparta’ya gelen bakan sayısı arttı. Ancak buraya gelen bakanlar plansız programsız geliyor. Bu da sadece gündemi değiştirmek ve halkı yatıştırmak adına yapılan ziyaretlerdir. Tabi bakanların bu gelişlerinin asıl amacını halk biliyor, görüyor. Demiryolu Isparta’nın gelişmesinde önemli. Hızlı trenin yapılması konusunda yine eylemimiz olacak.” diye konuştu.

CHP ÇATISI ALTINDA BU BİRLİKTELİĞE HAZIRIZ

CHP İl Başkanı Vedat Şenol, belediye seçimlerinde ortak aday çıkarmaya sıcak bakmadıklarını ancak CHP liderliğinde bu birlikteliğin olabileceğini söyledi.

Şenol, “Dereboğazı yolu, Isparta ile bütünleşmiş ve biz bu bütünleşmede aktif rol oynadık. Bunun sonucunda Ulaştırma Bakanı acilen Isparta’ya gelme ihtiyacı duymuştur. Bakanın Isparta’ya yolun açılması ile ilgili müjdesi tatminkâr değildir. Bu müjde sadece oyalama ve gönül almadır. Bu Dereboğazı yolundaki eyleme katılan Belediye Başkanlığı ile birlikte Kent Konseyini kabullenmesi için bir fırsat oldu. Bu işten Isparta halkı mutlaka kazançlı çıkacaktır.” dedi.

BELEDİYE ADAYLIĞINDA İDDİALIYIZ

Yapılacak belediye seçimlerinde iddialı olduklarını söyleyen CHP İl Başkanı Vedat Şenol, bu kez kazanacaklarından emin olduklarını söyledi. Şenol konuşmasına şöyle devam etti; “Biz CHP olarak Belediye Başkanlığı’nda çok iddialıyız ve profilimizde bu potansiyel mevcuttur. İyi bir adayla çıkarak Isparta’da bu defa belediyeyi kazanacağız. Buna ben ve yönetim kurulu üyelerimiz inanmaktayız. Biz hiçbir parti ile koalisyon yapmayacağız. Ortak aday çıkarmayacağız. Ancak CHP liderliğinde ortak aday çıkarabiliriz. CHP önderliğinde her türlü birlikteliğe varız.” diye konuştu.

HALKIN İSTEDİĞİ ADAYI ÇIKARACAĞIZ

Belediye seçimlerinde il ve ilçe yönetimleri olarak kazanacaklarına inandıklarını söyleyen Cumhuriyet Halk Partisi il başkanı Vedat Şenol, seçimlere Isparta’nın sorunlarını çözebilecek bir adayla çıkacaklarını dile getirdi. Şenol, “Biz halkımızın ve üyelerimizin istediği bir adayı çıkaracağız. Aday adaylarını da bekliyoruz. Isparta’nın sorunları gün gibi ortada.  Biz bu sorunları çözebilecek bir adayı seçimlerde çıkaracağız. Başkan adaylarımızın Belediye Meclis üyesi adayları da olacak. Yani her kesimden temsil ve artı yetenekli kişilerden meclis üyeleri oluşturacağız.” Dedi.

 

 

 

Bu haber 788 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...