“DÜŞÜNEN, ANALİZ EDEN VE ÜRETEN BİR GENÇLİK İSTİYORUZ”

18 Ekim 2018 15:54

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, bakanlık olarak gençleri gönüllülük esasına dayalı projelere yönlendirme adına önemli bir vizyon ortaya koyduklarını belirterek, “Gençler bizim yarınlarımız, bu ülkenin gerçek sahipleri. Düşünen, analiz eden ve üreten bir gençlik istiyoruz. Bu anlamda biz gençlerimizi gönüllülük faaliyetleriyle ülkemizin yarınları için hazırlamaya ve tecrübe edinmeye davet ediyorum” dedi.

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, gençlerin bu ülkenin yarınları ve gerçek sahipleri olduğunu belirtirken, “Düşünen, analiz eden ve üreten bir gençlik istiyoruz. Bu anlamda biz gençlerimizi gönüllülük faaliyetleriyle ülkemizin yarınları için hazırlamaya ve tecrübe edinmeye davet ediyorum” dedi.

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Türkiye’de insanların gönüllülük noktasındaki motivasyonuna dikkat çekti. 

Türkiye’deki birçok kurumun sosyal yardımlar konusunda önemli çalışmalar yürüttüğünü kaydeden Bakan Kasapoğlu, “Gerek Ulusal Gençlik stratejimiz gerekse bundan sonrası için planladığımız hedefler, projeler, işbirlikleri… Sadece Gençlik ve Spor Bakanlığı değil, TİKA gibi ülkemizin her noktasına dokunan kurumlar var. Hiç ulaşılmayan yerlere ulaşıyoruz. Bu anlamda da gerçekten son yıllarda Cumhurbaşkanımızın da önderliğinde insani faaliyetler noktasındaki gelişmişliğimizi, farkımızı ortaya koyuyoruz. Bu noktadaki mevzuat eksikliklerini de kurumlarımızla işbirliği yaparak gidereceğiz. Eğer yasama noktasında eksiklikler varsa TBMM’de, sizlerle iş birliği yaparak sürdürebilir kalkınma hedeflerimizde alt başlıkları noktasındaki hedeflerimizi göz önünde bulundurarak inşallah çok daha makro anlamda değerlendiririz” diye konuştu.

Gençlerin gönüllülük esasına dayalı bir çok projede yer alması adına Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak çalışmalar yürüttüklerini anlatan Bakan  Kasapoğlu, sözlerine şöyle devam etti:

“Biz gençliği rakamlara boğmuyoruz. Elbette gençliğin teknik tarafı var ama kendini genç hisseden herkesi biz bakanlığımızın bir partneri, paydaşı olarak görüyoruz. Bu çerçevede bizim ‘gencgonulluler.gov.tr’ adresimizde gönüllü olmak isteyenleri buluşturan bir platformumuz var. Bu platform hem eğitim sağlıyor, hem irtibat sağlıyor, hem de potansiyeli ortaya çıkarma noktasında bir katkı sağlıyor. Tabi ki bunu sizlerin de işbirliğiyle daha fazla canlandıracağız. Sizlerin işbirliğine ihtiyacımız var. Bu işbirliğiyle oluşturacağımız sinerji, ümit ediyorum ki; bu çalışmaları çok daha güzel seviyelere taşıyacaktır. Geçtiğimiz günlerde başlattığımız bir gönüllülük çalışmasını sizlerle paylaşmak isterim. İstanbul Üniversitesi’nde yaptığımız gönüllülük çalışmasında gençlerimize bir gönüllülük imkanı sunuyoruz. Gerek Gençlik Merkezleri, gerek yurtlarımızda, gerek huzurevlerinde ihtiyacı olan her yerde gönüllülük çalışmasına katılım sağlayan gençlere biz katkı sağlıyoruz, yol açıyoruz. İstanbul Üniversitesi bu konuda bu çalışmalara katılan gençlere önemli katkılarda bulunuyor. Bu tür çalışmaları, şu anki çalışmalarımızla beraber tüm üniversitelerimize vereceğiz. Belki de bir versiyon olarak geliştireceğiz. Bu bağlamda da inşallah yurtlarımızdaki 700 bin gencimizi de buna katmayı düşünüyoruz. Yurtlarımızda tüketilen malzemelerin geri dönüşümü noktasında bir projeyi hayata geçiriyoruz. Yaklaşık 2 milyon üyemiz olan Gençlik Merkezlerimizde çevresel anlamda büyük bir meydan okumaya başlayacağız.”

“SANAL BAĞIMLILIK KONUSU, GÜNÜMÜZÜN ÖNEMLİ SORUNLARINDAN BİRİ”

 ‘Sanal bağımlılık’ konusunun günümüzün önemli sorunlarından biri olduğuna işaret eden Bakan Mehmet Kasapoğlu, “Bununla mücadele etmemiz gerekiyor. Sanal ortamın avantajları çok önemli. Bu avantajları göz ardı etmek istemeyiz ama sanal dünyanın yanında insanlara dokunmak da gerçekten önemli. Bu çerçevede biz gençlerimizi, çocuklarımızı, bireylerimizi hayatın gerçek değerlerine dokunmaya teşvik etmeyi planlıyoruz. Bakanlığımızın ve sizlerin projelerini inşallah harmanladığımız zaman güzel projeleri birlikte yapma imkanı elde edeceğimize inanıyorum” şeklinde konuştu.

Toplantıda, kendisine yöneltilen soruları da yanıtlayan Bakan Kasapoğlu,  “Gençler, gencgonulluler.gov.tr’de hangi alanlarda gönüllü olabiliyor?” sorusuna şu yanıtı verdi:

“Başta afet, acil yardım, eğitim, sağlık, çevre projeleri olmak üzere sürdürülebilir kalkınma hedeflerimizle tamamen paralellik arz eden 169 alt hedefimiz bulunuyor. Bu hedeflerimizle uyumlu, hem sözkonusu portalımızı canlandırma noktasında, hem de gençlerimizi katkılarını alma noktasında bu platformu ziyaret etmelerini rica ediyorum.”

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından hayata geçirilen Damla Projesi hakkında da değerlendirmelerde bulunan Bakan Mehmet Kasapoğlu, “Bu projenin güzel sonuçlarını gözlemliyoruz. Aklınıza gelebilecek her türlü katkıyı sağlayan, kimsesi olmayan insanlara her türlü sosyal yardım faaliyetini esas alan bir proje. Sadece Türk gençlerimiz değil, yurt dışından gelen yabancı gençlerimiz de bu projenin içerisinde. Gençlerimiz, bu proje kapsamında Anadolu’nun en ücra köşelerine kadar gidiyor. Bizim geleneğimizde yapılan iyiliği göstermemek gibi bir anlayışımız da var. O noktada insanları incitmeden yapılan ama çok güzel sonuçlarını gözlemlediğimiz ve çok ciddi noktalara ulaşan bir projemiz” ifadelerini kullandı.

Bakanlık olarak gençlere sundukları diğer projeler hakkında da bilgi veren Bakan Kasapoğlu, “İyilik Ağacı gibi önemli Sosyal Uyum projelerimiz var. Gençlik Merkezlerinde uyguladığımız 2023 projemiz var. Bizim amacımız düşünen, analiz eden, üreten bir gençlik… Gençliğimize güveniyoruz. Bu anlamda seçme ve seçilme yaşıyla ilgili yaptığımız düzenleme de gençliğimize olan güvenin bir  ifadesi. Gençler bizim yarınlarımız. Bu ülkenin gerçek sahipleri.  O anlamda biz gençlerimizi gönüllülük faaliyetleriyle ülkemizin yarınları için hazırlamaya ve tecrübe edinmeye davet etmek istiyorum. Bu salondaki gençler bu konuda burada bulunmaları itibariyle yeteri kadar bilinçliler. Sosyal fayda çok önemli bir konu başlığı. İnsanların hayırlısı, insanlara faydalı olandır. Ülkemiz, çok güzel tesislere sahip. Hemen her ilçede çok geniş tesislerimiz var. Köylere, beldelere kadar ulaştık. Bu anlamda ben tüm arkadaşlarımızı bu tesisleri kullanmaya davet ediyorum” açıklamasında bulundu.

Bakan Mehmet Kasapoğlu, ülke genelinde yapılan tesisleri, gençlik merkezlerini ve spor tesislerini gençlerin kullanımına açmak istediklerini kaydederken, “Biz bu potansiyeli görüyoruz, ancak maalesef bazı noktalarda da yeterli talepleri göremiyoruz. Spor tesislerimizi bu çerçevede değerlendirme imkanımız var. 5 binden fazla tesisimiz bulunuyor. Türkiye’nin her yaş grubuna açıkçası tavsiye etmemiz gerekiyor. Çünkü en yeni spor tesisleri ülkemizde. Bu tesisleri 24 saat, hep birlikte kullanalım.”

 

 

Bu haber 311 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...