Tıbbi sülük projesi sona erdi

18 Ekim 2018 15:59

TÜBİTAK tarafından 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları çağrısı kapsamında desteklenen “Nesilleri Tükenmeden Tanıyorum ve Koruyorum: Tıbbi Sülükler” adlı projenin kapanış töreni gerçekleştirildi.

Tarım ve Orman Bakanlığı, Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü’ne bağlı olarak su ürünleri alanında araştırma faaliyetleri yürütmekte olan Eğirdir Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü Müdürlüğünde görevli Dr. Mustafa Ceylan yürütücülüğünde gerçekleştirilen eğitim projesinin kapanış törenine Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (ISUBÜ) Rektörü Prof. Dr. İbrahim Diler, Eğirdir Su Ürünleri Fakültesi öğretim üyelerinden proje uzmanı Prof. Dr. Osman Çetinkaya, Eğirdir İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Armutoğlu, Eğirdir’deki çeşitli kurum ve kuruluş yetki ve personeli, hedef kitle Eğirdir Akşemseddin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri ile öğrenci velileri katıldı

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan etkinliğin açılış konuşmasında proje yürütücüsü Dr. Mustafa Ceylan, tıbbi sülüklerin ve projenin öneminden bahsedip 7 günlük etkinlik boyunca yapılan faaliyetler hakkında katılımcılara kısaca bilgi aktardı. 10 ulusal ve uluslararası kurum ve kuruluştan 27 personelin katkı sağladığı proje ile 30 tıbbi sülük uzmanı mezun ettiklerini ifade eden Dr. Ceylan, tüm proje paydaşlarına ve personelinin yanı sıra törene katılan davetlilere teşekkür etti. Prof. Dr. Osman Çetinkaya, keyifli bir eğitim projesini geride bıraktıklarını ifade ederek, katılımcılara başarılar diledi. İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Armutoğlu, günümüz Türkiye’sinde proje bazlı çalışmanın önemli çıktıları beraberinde getirdiğini ve projenin ilçemiz okulları açısından örnek bir proje olduğunu belirtti. Enstitü Müdür Vekili Dr. Cafer Bulut, TÜBİTAK tarafından desteklenen bu projenin faydalı geçtiğini ve tüm katkı sunan paydaşlara teşekkür ettiğini belirtti. Son olarak söz alan ISUBÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Diler, bir konuda uzmanlaşmanın önemli olduğunun bu proje ile ortaya konduğunu, başarılı bir proje gerçekleştirildiğini ifade edip, proje personeline ve katılımcılara başarılar diledi.

Tören, öğrencilerin gözüyle sülüklerin ve projenin tanıtıldığı sunumla devam etti. Proje etkinliklerinde dereceye giren öğrencilere madalya, kupa ve katılım belgesi ile proje ekibine plaket ve katılım belgeleri takdim edildi. Proje etkinliklerinin yer aldığı resim sergisinin katılımcılar tarafından gezilmesi ile tören sona erdi.

 

Bu haber 303 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...