“Yoksulluğun yükü kadınların omuzlarındadır”

19 Ekim 2018 15:03

İYİ Parti Isparta Milletvekili Dr Aylin Cesur TBMM’de yaptığı konuşmada ülkede yoksulluğun giderek arttığını ve bundan en çok da kadınların etkilendiğini dile getirdi.

                İY Parti Isparta Milletvekili Dr Aylin Cesur, TBMM’de partisi adına yaptığı konuşmada ülkede yaşanan yoksulluğa ve buna bağlı olarak kadınların sağlığına doğrudan etki ettiğine değindi.

                Milletvekili Cesur, Genel Başkanı kadın olan partisinin kadın milletvekili olarak gurur duyduğuna işaret ederek; “Büyük Atatürk'ün önderliğinde, uğrunda nice kanlar dökülerek kurulan Türkiye Cumhuriyeti devleti ulusa dayalıdır ve ulus devlet bağını da yeni kadının simgeleyeceği düşünülerek yola çıkılmıştır. Cumhuriyetle gelen ve ayırt eden en önemli gösterge de kadının bir ulusal devletin yasal olarak eşit yurttaşı kabul edilmesidir. 5 Aralık 1934'te Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı verilmesi de aslında bu yolda atılan en önemli adımdır. Ben de burada Büyük Atatürk'ün kurduğu Türkiye Büyük Millet Meclisinin Genel Başkanı kadın olan İYİ PARTİ'sinin bir kadın milletvekili olarak huzurunuzda olmaktan gurur duyuyorum” dedi.

YOKSULLUK KADINLARIN OMUZLARINDA

                İYİ Parti Isparta Mlletvekili Dr Aylin Cesur konuşmasında ülkede son dönemlerde yaşanan ekonomik darboğaza değinerek ülkenin her geçen gün yoksullaştığını ifade ederek konuşmasını şöyle sürdürdü:

                “Geçen yüzyıldaki gelişmelere rağmen yoksulluk büyümeye devam etmiş, zengin ve fakir arasındaki fark da artmıştır. Yoksulluğun yükü kadınların omuzundadır ve sağlıklarına da sinsice zarar vermektedir. Yoksullukla yaşayan 1,2 milyar kişinin yüzde 70'i kadınlardır.”

                Dünya genelinde de kadınların durumunun iç açıcı olmadığının altını çizen Milletvekili Cesur, rakamlarla acı tabloyu açıkladı.

                Kadınların şiddete maruz kalmasını da konuşmasında yer veren Milletvekili Aylin Cesur, ‘Şiddete son vermek, eşitlik, adalet ve barışı sağlamaya yönelik çabaları ciddiye almak zorundayız. Sorunu sadece kadınların sorunu olarak görmemek, bana göre, çözüme giderken en önemli hareket noktası olmalı’ sözlerine yer verdi.

                Sağlık alanında önemli adımlar atılmasına rağmen hala Avrupa standartlarına ulaşılamadığına sözlerinde yer veren Cesur, ‘Türkiye'de sağlık açısından ve 2000'li yıllara gelindiğinde artık 12 bin kişiye 1 hekimden, 12 kişiye 1 hekime gelinse de hâlâ kadın sağlığını ve yoksulluğunu en önemli, en çok önemsenmesi gereken konulardan biri olarak alıyoruz.

    Bebek ve anne ölümlerini Batı standartlarına getirmemiz gerekiyor ve ülkemizdeki kadınımızı, erkeğimizi mal muamelesi görmekten kurtarmak, insanca yaşam şartlarına kavuşturmak, Türkiye'de de Avrupa'daki veya Batı'daki ülkelerin seviyesine getirmek hedefimiz olmalı’ diye konuştu.

 

Bu haber 346 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...