“Sağlık alanında Amerika’dan bile ilerdeyiz”

20 Şubat 2013 23:18

Vali Memduh Oğuz, Isparta’da sağlık alanında yürütülen çalışmalara değinerek, iddialı konuştu. Oğuz, Isparta’da verilen sağlık hizmetinin hiçbir ilde verilmediğini belirterek, “Hem sağlık kurumlarına müracaat eden sayısında çok önemli artış var, hem de şikâyette çok önemli bir azalma var. Demek ki hizmet güzel götürülüyor” dedi. 

Isparta’da yürütülen sağlık hizmetlerinin en üst seviyeye çıktığını ifade eden Oğuz, Amerika’yla karşılaştırma yaptı. Kanser vakaları ile ilgili olarak sağlık teşkilatının yaptığı çalışmanın, Amerika’dan bile daha ileride olduğunu ileri süren Vali Oğuz, şunları söyledi: “Isparta’da sağlık hizmetlerinin çok üst seviyede gerçekleştirildiğini, ama bunların içinde halk sağlığının ayrıcalıklı bir yer tuttuğunu kamuoyu ile paylaşmak istiyorum. Bu sadece bir iltifat değildir. Gerçekten objektif olarak bakıldığında, çağdaş ülkelerde sağlık hizmetleri medeniyetin seviyesidir. Ne kadar geniş kitlelere çağdaş sağlık hizmeti verebiliyorsanız, o kadar medeni milletsiniz. Isparta’da bunu çok üst düzeyde veriyoruz. İddia ediyorum Türkiye’de bizim seviyemizde hiçbir vilayet yoktur. 81 il içerisinde, 5 vilayette, 40 seneden fazla idarecilik yapmış biri olarak söylüyorum; en üst seviyede sağlık hizmeti veriyoruz. Bu hafta içerisinde yine halk sağlığı müdürlüğümüzün bazı çalışmalarını kamuoyu ile paylaşacağız. Paylaşacağımız konular hayati önemde konular.

BAZI ALANLARDA AMERİKA’DAN BİLE DAHA İYİYİZ

Mesela kanser vakaları ile ilgili olarak bizim sağlık teşkilatımızın yaptığı çalışma, Amerika’dan bile daha ileridedir. Bunu perşembe günü paylaşacağız kamuoyuyla. Obezite, radyasyon ve çevre kirliliği konusunda yaptığımız çok önemli çalışmalar var. Halk sağlığı müdürlüğümüzün bu çalışmasını, hastanelerdeki çalışmalarımızı, kasaba ve köylerdeki çalışmalarımızı sağlık hizmetlerinde bir bütün olarak görmenizi istiyorum. Halk Sağlığı Müdürlüğümüz de, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğimiz de, İl Sağlık Müdürlüğümüz de 500’e yakın pratisyen hekim, 500’e yakın uzman hekimimizle birlikte tüm sağlık çalışanları ile birlikte verdiğimiz hizmetin hepsi bir bütündür. Eğer bunlar içerisinde bir denge olmazsa, bir eşgüdüm, koordinasyon olmazsa zaten hizmeti ileriye doğru götüremezsiniz. Bunlar kuşun kanatları gibi, dengeli giderler.

SAĞLIK HİZMETLERİNDEN YAKINANLAR ÇOK AZ

Isparta’da 3. yılım. Her geçen gün sağlık hizmetlerinde daha iyi oluyoruz. Vilayet olarak TSE tarafından Şikâyet Yönlendirme Sistemi’ni uyguluyoruz. Vatandaşların şikâyetlerini alıyoruz ve en üst seviyede bizzat ben kendim ilgileniyorum. BİMER’e yapılan tüm başvurular istisnasız, ona bizzat ben cevap veririm. Böyle bir ortamda, sağlık hizmetlerinden yakınmanın çok az olduğunu söylemek istiyorum. Bu çok önemli. Vatandaşın memnuniyet derecesini ölçmek bu bakımdan çok mühimdir. Hem sağlık kurumlarına müracaat eden sayısında çok önemli artış var, hem de şikâyette çok önemli bir azalma var. Bu çok mühim.  Demek ki hizmet güzel götürülüyor. 

Hatta SDÜ’nün sağlık hizmetleri ile eşgüdüm içerisinde olduğumuzu söylemek isterim. Tıp fakültemizin hastanesi ile sanki bizim bir birimimiz gibi bir münasebet içerisindeyiz.

Bu haber 743 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...