Şehit ailelerine Devlet Övünç Madalyası

20 Şubat 2013 23:20

2011 yılı Ekim ayında Mardin'de şehit olan şehit polis memuru Aytaç Usta ile Hakkari'de şehit olan Süleyman Kalkan’ın ailesine devlet övünç madalyası verildi.

2011'in Ekim ayında Mardin Kızıltepe İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde görevli olduğu sırada yaşanan trafik kazasında şehit olan Aytaç Usta ile Hakkari'de terör örgütü mensupları ile yaşanan çatışmada şehit olan piyade er Süleyman Kalkan’ın ailelerine devlet övünç madalyası verildi.

Valilik Göl Toplantı salonunda düzenlenen törende konuşan Vali Memduh Oğuz,  Türk milletinin şehitlerini hiçbir zaman unutmadığını ve unutmayacağını, bu törenin de şehitlerin unutulmadığının bir göstergesi olduğunu söyledi. Oğuz, “2 kahraman evladının, 2 şehidimizin yakınlarına verilecek madalyalarla ilgili buradayız. Hepiniz çok yakından biliyorsunuz. Artık hem milletimize, hem mazimize mal olmuş 2 kahraman evladın yakınları ile bir aradayız. Bu 2 kahraman evladımız hem Süleyman Kalkan hem de Aytaç Usta göreve giderken acaba bu görevden tekrar döner miyim? dönmez miyim? Bilmiyordu. Ama millet beni unutmaz, milletim beni unutmaz, devletim beni unutmaz diyordu. Bugün onun doğru olduğunu görüyoruz. Bu bakımdan çok özel bir törendir. Bu törenler bin defa yapılsa yine duygulanırız. Milli hissiyatımız böyle günlerde coşar. Kahraman annesinin metanetini dünyaya örnek olarak göstermiştim. Hem devletimiz hem de milletimiz sahip çıkmıştır.  Şehit yakını bizim için mübarektir. Bunun burada yansımış olduğunu elbette biliyoruz. Şehitlerimizin şefaatçi olduklarına inanıyoruz. Onların ruhlarının bizim yanımızda olduğuna inanıyoruz. Şehidinde bir ruhu var. Ruhlarımız bir arada. Şehitlerimizin de bu mecliste olduğuna yürekten inanıyoruz” diye konuştu.

Daha sonra Vali Oğuz, Şehit Kalkan'ın annesi Şerif Kalkan ve Aytaç Usta'nın kızı Esma Sare Usta'ya devlet övünç madalyalarını taktı.

ŞEHİT POLİS MEMURU AYTAÇ USTA’NIN ÖZGEÇMİŞİ

BABA ADI                         : Bahri

ANA ADI                           :Ayşe

MEDENİ HALİ                   : Evli

DOĞUM YERİ - TARİHİ    : Ankara - 23/12/1975

NÜFUSA KAYITLI OLDUĞU YER                   : Hüyüklü - YALVAÇ

Şehidimiz 23/12/1975 tarihinde Ankara'da doğmuştur.

Yalvaç nüfusuna kayıtlıdır.

2001 yılında polis okulundan mezun olarak İstanbul İl Emniyet Müdürlüğünde göreve başlamıştır.

2006 yılında Mardin (Kızıltepe) İl Emniyet Müdürlüğü emrine atanan Şehit Polis Memuru Aytaç USTA, 04/10/2011 tarihinde, Mardin- Kızıltepe İlçe Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Büro Amirliğine ait Shortland marka aracın, Kızıltepe-Mardin karayolu üzerinde devrilmesi sonucu şehit olmuştur.

Şehidimiz Nurgül USTA ile evli olup, 2004 doğumlu Esma Sare USTA ve 2009 doğumlu Ervanur USTA isminde iki kız çocuğu bulunmaktadır.

ŞEHİT PİYADE ER SÜLEYMAN KALKAN’IN ÖZGEÇMİŞİ

BABA ADI                         : İsa (Merhum)

ANA ADI                           : Şerife

MEDENİ HALİ                   : Bekar

DOĞUM YERİ-TARİHİ      : Yalvaç - 26/10/1990

NÜFUSA KAY. OLD. YER: Yalvaç/İSPARTA

Yalvaç Sücüllü nüfusuna kayıtlı şehidimiz Süleyman KALKAN 26/10/1990 tarihinde doğmuştur.

1 Aralık 2010 tarihinde Kayseri Piyade Komando Eğitim Alay Komutanlığında P.Er olarak askerlik görevine başlayan Piyade Er Süleyman KALKAN 19 Ekim 2011 tarihinde Hakkari ili Çukurca ilçesi Asayiştepe Keklikyaylası Mevkiinde bölücü terör örgütü mensuplarının yaptığı silahlı saldırı sonucu şehit olmuştur.

Şehidimizin 1992 doğumlu Murat, 1994 doğumlu İlknur, 1997 doğumlu Ayşe ve 1998 doğumlu Kamile adlarında 1 erkek ve 3 kız kardeşi bulunmaktadır.

Şehidimiz bekârdır.

Bu haber 1045 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...