Başkan Aybatılı’dan ‘yerli logo’ uyarısı

21 Ekim 2018 17:08

Isparta Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Mehmet Aybatılı, kentteki esnaf ve sanatkarlara ‘yerli üretim logolarını’ kullanmaları yönünde uyarıda bulundu. Başkan Aybatılı, yerli üretim logosunun Ticaret Bakanlığı’nca belirlenmiş şekil ve uygulamaya uygun olarak kullanılması gerektiğini vurguladı.

Üretim yeri Türkiye olan ve perakende olarak satışa sunulan ürünlerde ‘yerli üretim’ logosu kullanılmaya başlandı. O etiketleri ürünlerine koymayanlara ise ürün başına 274 lira ceza kesiliyor.

Isparta Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Mehmet Aybatılı da, esnaf ve sanatkarların mağdur olmamaları için yerli üretim logosuyla ilgili bir dizi uyarılarda bulundu.

Yerli üretim logosunun Ticaret Bakanlığı’nca belirlenmiş şekil ve uygulamaya uygun olarak kullanılması gerektiğini belirten Başkan Aybatılı, bu konuda dikkat edilmesi gereken hususların birliğe bağlı odalara gönderildiğini kaydetti.

Yerli üretim logosunun etiketlerinde fiyatların kolaylıkla görünebilir ve okunabilir şekilde olmasının zorunlu olduğuna dikkat çeken Birlik Başkanı Mehmet Aybatılı, yaptığı yazılı açıklamada şu görüşlere yer verdi:

“Logo, tüketicilerin rahatça görebileceği şekilde ve orijinal renklerinde yerleştirilmelidir. Malın üretim yeri, ayırıcı özelliği, tüm vergiler dahil satış fiyatı, birim fiyatı, satış fiyatı ve birim fiyatının uygulanmaya başladığı tarih logoda bulunmak zorunludur. Yerli olarak üretimi gerçekleştirilen ürünlerin satışını yapan esnaf ve sanatkarımızın üye oldukları Birliğimize bağlı Esnaf ve Sanatkarlar Odalarına müracaat etmeleri, yapılacak denetimlerde mağdur olmamaları açısında önem taşımaktadır.”

 

Bu haber 308 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...