Uyuşturucu ve Madde Bağımlılığı Projemiz Karaman’a örnek oldu

21 Ekim 2018 17:18

Uyuşturucu ve madde bağımlılığında önemli çalışmalara imza atan UYUMDER, kurulduğu günden bu yana onlarca genci bu bağımlılıktan kurtardı, uyguladığı yöntemlerle Türkiye’ye örnek oldu. İşte bu başarı ses getirdi. Geçtiğimiz günlerde Isparta’da yapılan ‘7 bölge 7 lider kadın’ projesinde UYUMDER ve El Ele Derneği’nin ortak çalışması Karaman’da model olacak. İlk adımlar atıldı, şimdi sıra yapılanmaya geldi.

Karaman Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu üyeleri Isparta’ya geldi. Onları ilimize çeken konu ise uyuşturucu ve madde bağımlılığı ile ilgili yapılan başarılı çalışmalar oldu. Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz aylarda İstanbul Kadın ve Kadın Kuruluşları Derneği (İKADDER)’in ‘7 bölge 7 lider kadın’ projesi kapsamında Isparta’da bir çalıştay yapılmıştı. Bu çalıştayda özelikle gençleri tehdit eden uyuşturucu ve madde bağımlılığı ön plana çıkmış, yapılan ve yapılması gerekenler tartışmaya açılmıştı. Bu kapsamda Türkiye’ye örnek çalışmalar yapan UYUMDER’in tesisleri gezilmiş, gençlerle görüşmeler yapılmıştı. Ziyarette hazır bulunan Karaman heyeti projenin benzerini ilinde uygulama kararı almıştı. İşte bu karar doğrultusunda Karaman heyeti dün Isparta’ya geldi ve görüşmeler yapıldı. UYUMDER ve El Ele Derneği ile ortak çalışma kararı alan Karaman Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyonu üyeleri İKADDER Madde Bağımlılığı Komisyonu Başkanı Hanzade Tosun ve El Ele Derneği Başkanı Canan Aydın önderliğinde bir araya geldi. Karaman’dan gelen heyet içinde Karaman KARDELEN Eğitim ve Yardımlaşma Derneği Başkanı aynı zamanda Bağımlılıkla Mücadele Derneği Başkanı Zeliyha Akçan, Yönetim Kurulu Üyesi Özlem Koçak, Karaman Sağlık İl Müdürü Dt. Ali Karaca, Sosyolog Ali İmran Aksu, Sosyal Hizmet Uzmanı Latif Demirel, Karaman İl Sağlık Müdürlüğü Sağlık Hizmetleri Başkanı Dr.Musa Şahin, Spor Eğitim Uzmanı Mehmet Enes Eroğlu hazır bulundu.

Yapılan toplantının ardından konuşan El Ele Derneği Başkanı Canan Aydın, “7 Bölge 7 Lider Kadın projesi ile tanımış olduğumuz ve madde bağımlılığı ile mücadele konusunda yakından ilgilenen Karaman ekibi ve İstanbul ekibi ilimize geldiler. Yerinde UYUMDER’i tanımak amacıyla gerçekleşen bu buluşmada taraflar birbirini tanıma fırsatı buldu. Kamu ve sosyal hizmetlerden görevli heyet, UYUMDER’in aynı modelini dernek çatısı altında Karaman’da uygulayacak. Karaman’da dernek kuruldu, Hanza Tosun, Türkiye’ye duyurulmasında bakanlık düzeyinde etkin rol oynayacak. Bundan böyle UYUMDER, El Ele Derneği, Karaman ve İstanbul ekibi çalışmaları beraber yürütecek. Böyle bir çalışmada er almaktan, önder olmaktan dolayı son derece mutluyuz.” dedi.

 

 

Bu haber 446 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...