SDÜ Diş Hekimliği’nde Profesörü olmayan klinik kalmadı

22 Şubat 2013 12:41

Yaptığı başarılı çalışmalarla diş sağlığı adına Isparta’da önemli projelere imza atan SDÜ Diş Hekimliği Fakültesi Endodonti Anabilim Dalı Başkanı Ayşe Diljin Keçeci, profesörlük unvanına yükseldi.

Vali Memduh Oğuz, SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu ve Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakan Türkkahraman profesörlüğe yükselen Ayşe Diljin Keçeci’yi ziyaret ederek hayırlı olsun dileğinde bulundular.

 Çalışma arkadaşlarına ve misafirlerine pasta ikram eden Endodonti Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ayşe Diljin Keçeci mutlu gününü paylaşan herkese teşekkür etti.

15 yıldır Isparta’da görev yaptığını belirten Prof. Dr. Ayşe Diljin Keçeci; “Benim için mutlu bir gün, bu mutlu günümde beni yalnız bırakmayan başta Sayın Valimize, Sayın Rektör Hocamıza, Sayın Dekanımıza ve çalışma arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum.

Bundan önce olduğu gibi bundan sonra da elimden gelen her şeyi üniversitemiz için, öğrencilerimiz için yapmaya devam edeceğim. Eskiye nazaran çok yeni kliniklerimiz, çok yeni teknik olanaklarımız var. 15 yıl öncesine göre çok iyi bir konumdayız ve ben bu aşamadan dolayı hastalarımız ve öğrencilerimiz adına çok mutluyum.” dedi.

 SDÜ Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakan Türkkahraman  fakültede 8 bölüm bulunduğunu belirterek her bölümde artık birer profesörün görev yaptığını belirtti.

Prof. Dr. Türkkahraman; “Ayşe Diljin hocamızın profesörlük unvanına yükselmesi fakülte olarak bizim için iyi oldu. Tek profesörümüz olmayan dal Endodonti dalı idi, Ayşe Diljin Hocamız sayesinde artık profesörü olmayan klinik kalmadı.

Biz Isparta’mıza ve bölgemize hizmet vermekten dolayı büyük gurur duyuyoruz. İnşallah Sayın Valimizin, Sayın Rektörümüzün desteğiyle hizmet kalitesini daha da arttıracağız” dedi.

SDÜ Diş Hekimliği Fakültesinin adeta bir bölge hastanesi gibi hizmet verdiğini ifade eden SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu ise; üniversite olarak her konuda büyük ilerleme kaydettiklerini belirtti.

SDÜ Rektörü Prof. Dr. İbicioğlu; “Diş Hekimliği Fakültemiz artık bölgemize hitap etmeye başladı. Bu doğrultuda hastalarımıza daha iyi hizmet verebilmek ve onların diş rahatsızlıklarını daha iyi takip edebilmek için kliniklerde yataklı servisler oluşturmaya başladık. Dolayısıyla hocalarımızın profesörlük unvanlarına yükselmiş olmaları üniversite olarak bizim markalaşmamızda ve yenilikleri takip etmemizde büyük faydaları olacaktır. Bu manada hocalarımız bizim için ayrı bir motivasyon ve ayrı bir güç kaynağı olacaktır” dedi.

Meslek hayatında 40 yıldan fazladır görev yapan Vali Memduh Oğuz ise; diş sağlığı alanında gelinen son noktaya değinerek kazanan Isparta olmuştur dedi.

Vali Oğuz konuşmasında; “O yıllarda kendimizi teslim edebileceğimiz bir diş hekimi yoktu. Anadolu’da bir ilde diş hekimliği fakültesi olacak, üstelik bu fakültede 8 tane de profesör olacak deseniz inanmazdım. Çünkü bu söylediğimiz o zamanlar Türkiye’nin büyük vilayetlerinde de yoktu. İstanbul’da, Ankara’da bulabilirdiniz ama İzmir’de bulamazdınız. Ama şimdi bakıyoruz ki Süleyman Demirel Üniversitesi tabiri biraz amiyane kullanalım; almış başını gidiyor. Hem Türkiye üniversiteleri ile hem de dünya üniversiteleriyle beraber bilimsel bir rekabet içerisinde ilerlemeye devam ediyor. Bundan büyük memnuniyet duyuyoruz. Çünkü vilayet kazanıyor, o bakımdan burada bir hocamızın daha profesör olması bizim için çok önemli. Bu unvan kendisine hayırlı olsun, üniversitemize hayırlı olsun” dedi.

Konuşmalardan sonra profesörlük unvanına yükselen Ayşe Diljin Keçeci için hep birlikte pasta kesilerek tebrik ve başarı dilekleri dilendi.        

     

Bu haber 795 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...