PTT 178’nci yaşını kutluyor

24 Ekim 2018 17:45

PTT Başmüdürü Hüseyin Öztürk teşkilatın kuruluşunun 178’nci yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Öztürk'ün mesajı şöyle: “Teşkilatımız hizmette sınır tanımayan bir anlayış ve şuur ile bir asrı aşkındır hizmet sunmaya devam etmekte olup, 178. Yılını geride bırakmanın gururunu yaşamaktadır.

178 yıllık köklü bir geçmişi olan  PTT 1995 yılında çıkarılan 4000 sayılı kanun ile Telekomünikasyon hizmetlerini de yeni kurulan Türk Telekom şirketine devrederek Posta Telgraf Teşkilatı adını almıştır.

                23/05/2013 tarihli ve 28655 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren “6475 sayılı Posta Hizmetleri Kanunu” ile Kuruluşumuz görevleri yeniden düzenlenmiş ve “Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketi’’ adı ile yeniden yapılandırılmıştır.

                Ülke genelinde yaklaşık 40000 personel ile, 4388  işyerinde  her geçen gün yeni yatırımlar, yeni atılımlarla modern haberleşme hizmetlerini en iyi şekilde halkımıza verebilmenin onur ve gururu içerisindedir. Bu hizmetler ilimiz dahilinde 223 personel tarafından 13 Merkez, 15 Şube, 28 Acente ve 2 Mobil işyeri ile verilmeye çalışılmaktadır. Posta ile yurdumuzun tüm il ve ilçeleri ile bir ağ oluşturulmuştur. Ayrıca ilçelerimiz ile günlük posta alışveriş irtibatı sağlanmış olup, kabul edilen tüm gönderiler aynı gün varış yerlerine göre sevk edilmekte, ilimize gelen gönderiler ise en kısa sürede alıcılarına teslim edilmektedir.

                İşyerlerimizin tamamı posta otomasyon hizmetine açık olup, buralarda 2004 yılında BDDK’dan alınan PTTBANK yetkisi ile kredi ve mevduat işlemlerinin dışındaki bankacılık işlemleri Banka ve Finans kurumlarının kredi kartları tahsilatı yapılabilmektedir. Anlaşmalı bankalar adına kredi verilmektedir. Ayrıca bu işyerlerimizde efektif döviz işlemleri, Sigorta İşlemleri, Western Union yurtdışı havale hizmetleri, yurtiçi havale ve çek kabul işlemleri, Türk Telekom, PTTCELL, GSM, Elektrik faturaları, Su, Doğalgaz, Bağkur prim tahsilatı, Telekomünikasyon şirketlerince çıkarılan arama kartları satışı, HGS etiket, kart ve E-Devlet Şifre satışı yapılmakta, Kayıtlı Elektronik posta adresi satışı, E-PTTAVM projesi kapsamında anlaşmalı işyerlerine ait ürün satışı, 7500’e yakın emeklimizin emeklilik maaşı ile 20000’e yakın vatandaşımıza 2022 sayılı yasa ile düzenlenen yaşlılık maaşı ödenmekte, ayrıca Tapu ve Nüfus Müdürlüklerine ait tahsilatların yanısıra imar barışı ve bedelli askerlik ücreti tahsil edilmektedir.

Tüm işyerlerimizde kayıtlı posta maddeleri otomasyonuna geçilmiş olup, PTT Kurye, Taahhütlü mektup ile adli ve vergi tebligatlar otomasyon ortamında kabul, sevk ve teslim edilmekte olup, barkod nosu ile internet üzerinden her aşamasının takibi sağlanabilmektedir.

Ayrıca hizmetlerimize 4441788 nolu telefon üzerinden ulaşılabilmektedir. 140 Kurum ve Kuruluş ile yapılan protokol çerçevesinde 300’e yakın işlem yapılmakta olup hiçbir bankanın ve finans kuruluşunun şubesinin bulunmadığı 1560 yerde işyerimiz bulunmaktadır. Geniş kitlelere süratli, güvenli ve kaliteli olarak hizmet verebilmenin gayreti tüm personelimiz tarafından benimsenmiş olup, her geçen gün bu prensipleri daha üst seviyelere çıkarabiliyor olmanın gururu ve memnuniyeti içerisindeyiz.

                Telgraf hizmetlerimiz telefonla 141 numara aranarak fono telgraf şeklinde verilebileceği gibi, e telgraf olarak da internet aracılığı ile abonenin orijinal yazdığı metin alıcısına ulaştırılmaktadır.

                23 Ekim 2018 tarihi itibariyle 178. yılını kutlamakta olduğumuz güzide Kurumumuzun, uzun yıllar halkımızın layık olduğu en iyi hizmetleri verebilmesini temenni ediyor, Kuruluş Yıldönümümüzün hayırlara vesile olmasını diliyor, bu kurumda görev yapıp şu anda hayatta bulunmayan personelimizi rahmetle anıyor, halen görev yapan ve PTT emeklisi olarak hayatını devam ettiren personelimize de teşekkürlerimi, sevgi ve saygılarımı sunuyorum”.

                                                                       

Bu haber 419 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...