“Meclis provokatörlükle işleyen bir kurum değildir”

18 Ağustos 2012 11:02

“Meclis provokatörlükle işleyen bir kurum değildir”

Demokrat Parti Belediye Meclis Üyesi Nuri Selçuk, kendilerini meclisi karıştıran ve yatırımlarını önünü kesen provokatörler olarak nitelendiren İl Genel Meclisi Başkanı Osman Zabun’a tepki göstererek; “Biz hangi yatırımı engellemişiz, Isparta’ya bir tane hizmet yapmışlarsa söylesinler gidip önünde resim çektireceğim ve teşekkür edeceğim” dedi.

 

Eski Özel İdare binasının bulunduğu alana yapılması hedeflenen otelle ilgili İl Özel İdaresinin emsal artışı teklifine Belediye Meclisinin ‘ret’ kararı vermesinin yankıları Isparta kamuoyunda tüm hızıyla sürüyor.

BAŞKAN ZABUN’A SELÇUK’TAN SERT YANIT

Bilindiği gibi; Geçtiğimiz Cuma günü Ağustos ayı son toplantısında söz konusu gündem maddesi mecliste reddedilmiş ve bu durum İl Genel Meclisi Başkanı Osman Zabun’un tepkisine yol açmıştı. Zabun önceki gün yaptığı basın toplantısındaki konuşmasında Demokrat Partili Meclis üyelerini de eleştirerek, “Meclisi karıştırıyorlar, yatırımın önünü engelliyorlar” açıklamasında bulunmuştu.

İl Genel Meclisi Başkanı Zabun’un açıklamalarına Demokrat Parti kanadından cevap gecikmedi ve Partinin Belediye Meclis Üyesi Nuri Selçuk, Zabun’a yaptığı açıklamalardan dolayı tepki gösterdi.

SELÇUK; “ŞAHSIMIZDA TÜM MECLİSE HAKARET EDİYOR”

Demokrat Partili Belediye Meclis Üyesi Nuri Selçuk konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “Öncelikle şunu söylemek isterim ki, İl Genel Meclisi Başkanı Osman Zabun bizim şahsımızda tüm Belediye Meclisine hakaret etmektedir. Söylemleri asla kabul edilemez. Zira, Belediye Meclisi provokatörlükle işleyen bir kurum değildir.

“MECLİS ÜYELERİ ORAYA ATAMAYLA

DEĞİL SEÇİLEREK GELMİŞLERDİR”

Ben bu konuda Belediye Başkanı Günaydın’ı göreve çağırıyorum. Bizim provokatörlük yaptığımız falan yok. Orada 31 tane birbirinden çok değerli belediye meclis üyesi arkadaşımız var. Onların provokatörlükle falan işi olmaz. İl Genel Meclisi Başkanı Sayın Osman Zabun bu sözlerle meclise hareket ediyor. Halkın oylarıyla seçilmiş olan belediye meclisine hakaret etmesini kendisine yakıştıramadım. Belediye Başkanı Sayın Yusuf Ziya Günaydın’ı da bu konuda göreve davet ediyorum. Ortada belediye meclisine bir hakaret vardır. Günaydın’ın Meclis Başkanı sıfatıyla bu açıklamaya yani Osman Zabun’un açıklamalarına cevap vermesi gerekiyor” dedi.

“AKP ISPARTA’DA İKTİDAR DEĞİLDİR, BELEDİYE MHP’DEDİR”

İktidar Partisinin Belediye Meclisi’nin aldığı kararları sorgulamaması gerekir. Sonucu ne olursa olsun bu karar Belediye Meclisinden çıkmıştır. Halkın oylarıyla seçilmiş olan belediye meclisinden çıkmıştır. Bunu sorgulamamanız gerekir. Siz Isparta’da iktidar değilsiniz. Eğer bu konuda bir eğitim istiyorsanız Demokrat Parti olarak size destek veririz.

“MİLLETVEKİLİ VE BELEDİYE BAŞKANI ADAYI FALAN DEĞİLİM”

Öte yandan,  AKP Milletvekili Recep Özel  de geçtiğimiz günlerde bir yerde yaptığı konuşmada hakkımda eleştirilerde bulunmuş. Buradan kendisine şunu söylemek istiyorum. Sakın ola beni yanlış anlamayın. Ben Milletvekili adayı falan değilim, belediye başkanı adayı falan da değilim. Ama hiçbir zamanda susmayacağım. Ta ki Ispartalılar konuşuncaya kadar konuşmaya devam edeceğim. Ispartalılar konuşmaya başladı mı zaten bizim gibi bir çok adam olacak. Gerek kalmayacak” dedi.

“BÖLGE HASTANESİ PROJESİNE ‘EVET’ DEDİK”

Demokrat Partili Belediye Meclis Üyelerinin yatırımları engellediğine dair eleştirilere değinen Nuri Selçuk, konuşmasının devamında; “Eğer bugün Isparta’ya Bölge Hastanesi yapılıyorsa Demokrat Parti sayesindedir. Çünkü, Isparta’ya yatırım gelsin diye bu projeye mecliste tüm partililerimizle evet oyu verdik.

“DÜNYA’NIN HİÇBİR YERİNDE 16,50 EMSAL YOK”

Ancak, Otel için istenen emsal artışına ‘ret’ kararı  verdik ve halen daha bu kararının arkasında olduğumuzu belirtiyorum. Bu konuya neden ‘ret’ oyu kullandığımızı da şöyle açıklayayım. Sayın  Osman  Zabun bizi Isparta’ya yaptıkları yatırımları engellemekle itham ediyor. Biz Demokrat Partili Meclis üyesi olarak sadece üç kişiyiz. Bu durumda nasıl yatırımları engelleyebiliriz ki? Eğer engelliyorsak hangi yatırımları engellediğimizi göstersinler. Kayıtlar ortada. Hiçbir yatırımı engelleme gibi bir durumumuz olmadı. Hatta bölge hastanesinin geçmesi için elimizden geleni yaptık. Bugün hastane yapıldıysa bizim net açıklamalarımızdandır. Biz emsal artışıyla ilgili verdiğimiz kararın sonuna kadar arkasındayız. Biz 16,50 emsali kabul etmiyoruz. Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir uygulama yok. Biz bunu reddediyoruz” dedi. 

Bu haber 812 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...