BAKA, SDÜ’de proje hazırlama eğitimi verdi

22 Şubat 2013 12:42

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA), 2012 Mali Destek Programı kapsamında Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) akademisyenlerine proje hazırlama eğitimi verdi. Çok sayıda öğretim üyesi ve öğretim elemanının katıldığı proje hazırlama eğitiminde; adım adım projenin ve mantıksal çerçevenin adım adım hazırlanması, faaliyet planı, bütçe, iş planı, teklif hazırlama, sunma, uygun ve uygun olmayan maliyetler gibi proje hazırlama ile ilgili konularında bilgi verildi.

BAKA, yerel kapasiteyi geliştirmeye yönelik Antalya, Burdur ve Antalya merkezleri ile ilçelerinde gerçekleştirdiği uygulamalı proje hazırlama eğitimini, talep üzerine SDÜ Merkez Kütüphanesi Konferans Salonu’nda da gerçekleştirdi. SDÜ öğretim üyeleri, öğretim elemanları ile personelden oluşan katılımcılara, ‘Ar-Ge ve Yenilikçilik Odaklı Sanayinin Desteklenmesi’, ‘Alternatif Turizmin Geliştirilmesi’ ile ‘Tarıma Dayalı Sanayinin Geliştirilmesi’ alt başlıklarından oluşan toplam 20 milyon TL bütçeli 2012 Mali Destek Programı hakkında bilgi verildi. Katılımcılara, son başvuru tarihinin kar amacı gütmeyen kurum ve kuruluşlar için 12 Mart 2013, kar amacı güden işletmeler için de 13 Mart 2013 olduğu hatırlatıldı.

Proje Yönetim Birim Başkanı Sinan Mesuter ve uzman Bayram Altıntaş’dan oluşan BAKA ekibinin verdiği proje hazırlama eğitiminde, Mali Destek Programı ile hedeflenen sektör ve alanlar, maliyetlerin uygunluğu, destekten karşılanabilecek maliyetler, uygun olmayan maliyetler, değerlendirme süreci sonrasında sözleşmenin imzalanması aşamalarıyla ilgili bilgi verildi. Projenin adım adım nasıl hazırlanacağı, mantıksal çerçeve yaklaşımı hazırlanırken izlenecek yöntemler, faaliyet planı, bütçe, iş planı kavramları, teklif hazırlama ve sunma süreci ile başvuru formu ve eklerinin doldurulmaları konularında katılımcılara bilgiler veren BAKA ekibi, projelerin puanlamalarında önemli noktalara dikkat çekti. Eğitim toplantısı, soru cevap bölümüyle tamamlandı.

 

 

Bu haber 740 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...