“Motor Sporları Büyük Bir Potansiyele Sahip”

26 Ekim 2018 15:50

İYİ Parti Isparta Milletvekili Aylin Cesur, Trafik Kanunu’nun 22. Maddesi görüşülürken verdiği önergede motorsporlarına ilgi duyan gençlerin göz ardı edilmemesi gerektiğini vurguladı

                TBMM’de geçtiğimiz hafta görüşmeye açılan AKP ile MHP oyları ile meclisten geçen Karayolları Trafik Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkındaki Kanun Teklifi'nin 22'nci maddesi üzerinde İYİ Parti adına görüşlerini dile getiren Isparta Milletvekili Aylin Cesur, motorsporlarına ilgi duyan gençlere sahip çıktı. Cesur, ‘motorsporları, gençlerin bir hobisi olması yanında uluslararası turizmin bir alt branşı olarak büyük bir potansiyele sahiptir’ sözlerine yer vererek İstanbul başta olmak üzere Anadolu’nun bazı yerlerinde pistler yapılması gerektiğini vurguladı.

AKP ve MHP Milletvekillerinin oyları ile mecliste kabul edilen yeni yasaya göre artık trafikte sakıncalı hareketler yapmak ağır para cezalarını gerektirecek. Cesur, bu tür hareketleri yapanların cezalandırılması nasıl normalse, motorsporlarına ilgi duyan gençlerin seslerine de kulak verilerek yerine getirilmesi gerektiğinin altını çizdi. Milletvekili Aylin Cesur, partisi adına yaptığı genel kurul konuşmasında şunları söyledi:  

“Teklifimizde sözünü ettiğimiz pistlerle ilgili olarak da altını çizmek istediğim bazı hususlar var. Trafikte sakıncalı hareketler yapmanın cezalandırılması gayet normal ancak motor sporlarına ilgi duyan hobi sahibi Türk gençlerine motor sporları için pist ve saha gibi imkânlar sunmak Hükûmetin ve yerel yönetimlerin sorumluluğundadır. Motor sporları ve modifiyeye ilgili vatandaşların talepleri de göz önüne alınmalı, hükûmetler bu taleplere duyarlı olmalıdır.

İSTANBUL PARK ATIL KALDI

Millî imkânlarımızla hayata geçirilen İstanbul Park onca yatırıma rağmen atıl bir yatırım hüviyetindedir. Oysa motor sporları uluslararası turizmin bir alt branşı olarak büyük bir potansiyele sahiptir. Uluslararası müsabakalarda millî sporcularımızın yetişmesi için İstanbul Parkın yanı sıra Anadolu'da, örneğin başkentimiz Ankara'da da bir motor sporları merkezinin yer alması uygun olacaktır. Caddelerde yarışmak yerine gençlerimiz pistlere yönlendirilmelidir.”

MOTORSPORLARI İÇİN ALMANYA’YA GİDENLER VAR

Türkiye’de imkan bulamayan motorsporu tutkunu vatandaşların imkanları iyi olan Almanya’ya giderek turlar attığını belirten Cesur, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Almanya bu konuda muazzam bir örneğe sahiptir. Türkiye'den bile motor sporlarına meraklı vatandaşlar oraya giderek yarış atmosferinde turlar atıyorlar. Bizde henüz böyle bir imkân yok. Oysa doğru bir tanıtım ve pazarlamayla hem gençlerimizin hem de çevre ülkelerin vatandaşlarının ülkemize gelerek İstanbul Parktan yararlanması mümkün olabilir.

               ISPARTA’DA ÇOK CİDDİ TALEP VAR

Yine Anadolu'nun çeşitli şehirlerinde motor sporları meraklıları için pist imkânı sunmak gerekmektedir. Isparta'da bunun için çok ciddi bir talep var. Ankara Anadolu'nun merkezinde olan bir kent olarak bu projeye ev sahipliği yapabilir.”

HAYATLARINI ve BAŞKA HAYATLARI TEHLİKEYE ATMASINLAR

Milletvekili Aylin Cesur, imkan bulamadıkları için gençlerin bu hobilerini trafiğe açık alanlarda gerçekleştirdiklerini hatırlatarak, ‘Gençlerimiz maalesef bazen trafiğe açık alanlarda spin atarak hem kendi hayatlarını hem başkalarının hayatlarını riske sokmaktadır. Önerimiz dikkate alınırsa bir çok hayatı da kurtarmış olacağız. Cezalar caydırıcıdır ama asla sonuca götürmez’ diye konuştu.

               BU SPOR YENİ BİR SANAYİ OLUŞTURABİLİR

Olaya sadece bir hobi olarak bakmamak gerektiğine değinen Milletvekili Aylin Cesur, spor dalının gelişmesinin otomobil sektörünü de geliştireceğine inandığını belirterek sözlerini şöyle tamamladı:

“Motor sporları dünyası otomobil sektörünü geliştiren ve gelirleri çeşitlendiren bir alandır. Ülkemizde motor sporlarına yönelik bir sanayinin oluşması, millî markaların meydana gelmesi için de faydalı olur. Millî uçak geliştirmek için rüzgâr tüneli neyse motor sporları dünyası ve otomotiv sektörü için de pistler o anlama gelmektedir. Motor sporları AR-GE ve yeni teknoloji bakımından ülkemizin aradığı fırsat olabilir. Genel Kurulun dikkatine sunarım.”

ÖNERGE REDDEDİLDİ

İYİ Parti Isparta Milletvekili Dr Aylin Cesur’un bu önergesi de AKP ve MHP Milletvekillerinin oyları ile reddedildi.

 

Bu haber 273 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...