TKDK sektörel tanıtım toplantısı yapıldı

26 Ekim 2018 15:57

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) hibe desteklemelerinden daha fazla yararlanılması amacıyla, Tarım Reformu Genel Müdürlüğü ile birlikte, Isparta TKDK İl Koordinatörlüğü ve İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından 22 - 24 Ekim 2018 tarihleri arasında “IPARD Sektörel Tanıtım Toplantısı Organizasyonu” kapsamında bilgilendirme toplantıları düzenlendi.

Isparta ile birlikte 8 ilde düzenlenen toplantılarda özellikle “302. Çiftlik faaliyetleri ve İş Geliştirme” sektöründeki “Zanaatkârlık ve Katma Değerli Ürünler, Makine Parkları ve Su Ürünleri Yetiştiriciliği” destek başlıklarında proje sayılarının saha da arttırılması amacıyla alınacak önlemler hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

Üç gün süren Programın ilk gününde  hazırlık toplantılarının ardından TKDK’dan hibe desteği alan Ömer Kahramana ait Mantar Üretim Tesisi, Şehriban Erdem ait Apart Otel ve Mazlum Öztürk’e ait Makine Ekipman Parkı işletmeleri ziyaret edilerek Proje süreci ile ilgili görüş ve önerileri alındı.

Programın ikinci günü Isparta Ramada Otel’de, Tarım ve Orman Bakanlığı Tarım Reformu Genel Müdürlüğü yetkilileri, Isparta TKDK İl Koordinatörlüğü ve İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Isparta Ticaret Odası, Ticaret Borsası, Esnaf ve Sanatkarlar Odası, kamu ve sivil toplum kuruluşlarının yetkilileri, proje sahipleri katılımıyla “IPARD Sektörel  Değerlendirme Toplantısı” yapıldı.

TKDK Isparta İl Koordinatörü Prof. Dr. Süleyman Gülcü yaptığı konuşmada; “ Isparta TKDK olarak ilimizin ve bölgemizin ihtiyaçları ve önceliklerinin farkındayız. Halkımızın hibelerinden daha fazla yararlanılabilmesi için İl Koordinatörlüğü olarak yatırımcılara her türlü destek verilmektedir. Bu toplantıda güçlü bir etkileşimle, proje süreçlerinin daha etkin bir şekilde yürütülmesi için ortak bir akıl oluşturacağız. Özellikle Zanaatkârlık ve Katma Değerli Ürünler, Makine Parkları ve Su Ürünleri Yetiştiriciliği başlıklarını detaylı bir şekilde değerlendireceğiz “dedi.

Ardından Isparta İl Tarım ve Orman Müdürü Bestami Zabun ve Yönetim Otoritesi Program Değerlendirme Koordinatörü Figen Ercan konuşmalarını yaptılar.

Etkinliğin üçüncü gününde Isparta’da faaliyet gösteren kooperatif ve birlik temsilcilerinin katılımı ile bir toplantı gerçekleştirilecek Toplantıda TKDK İl Koordinatörlüğü sunumu ardından bölge halkının talepleri, başvuru aşamasında karşılaştıkları sorunlar ve çözüm önerileri konusunda istişareler yapılacak.

 

Bu haber 323 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...