VALİ GÜNAYDIN KEÇİBORLU’DA MUHTARLARLA BULUŞTU

29 Ekim 2018 17:42

Vali Şehmus Günaydın tarafından her ay düzenli olarak gerçekleştirilen ilçe muhtarlar toplantısı Keçiborlu ilçe merkezinde ve köylerinde görev yapan muhtarların katılımıyla düzenlendi.

Vali Şehmus Günaydın toplantıda yaptığı konuşmada köylerde yapılan sıcak asfalt çalışmalarına ve içme suyu depoları için kurulan güneş enerjisi çalışmalarına değinerek yapılan hizmetlerin köyde yaşayan vatandaşlara büyük katkılar sunmasının yanında ülkemiz içinde büyük tasarruf sağladığını söyledi.

“KEÇİBORLU TURİZMİ”

Keçiborlu’nun son yıllarda turizm alanında dikkat çeken bir bölge haline gelmesiyle birlikte köylerde lavanta ve gül turizmi açısından çok yol katedildiğini; ancak bunu yeterli görmediklerini aktaran Vali Günaydın, turizmin Isparta’ya, Keçiborlu’ya ve köylere daha fazla katkı sağlaması için ciddi çalışmalar yapılması gerektiğini söyledi.

Vali Günaydın “Ciddi projeler hayata geçirmemiz lazım, bu projeleri yaparken de biz her şeyi kamu kurumları ve devletten beklersek sonuç almamız mümkün değil arkadaşlar. Müteşebbis arkadaşlarımızdan yardıma ihtiyacı olanlara muhtarlarımızdan başlayarak ilçe kaymakamlarımız, belediye başkanlarımız ve bizler bu desteği ve katkıyı vermek zorundayız. Çünkü bir kişiye bile istihdam sağlayabiliyorsak bu bizi ziyadesiyle memnun eder” dedi.

“LAVANTA BALI ÜRETİMİ ARTMALI”

Konuşmasında ev pansiyonculuğu ve lavanta balı üretimi konularında vatandaşların verilen desteklerden de yararlanarak daha fazla çalışma yapmasını isteyen Vali Günaydın özellikle lavanta balına çok ciddi talep olduğunu ve bunun çok iyi kullanılmasını gerektiğini aktardı.

“EĞLENCELERDE SİLAH KULLANILMAYACAK”

Vali Günaydın konuşmasının sonunda merkez muhtarlar toplantısında yaptığı uyarıları yineleyerek ilçeler ve köylerde de düğünlerde, eğlencelerde ve konvoylarda silah kullanılmasının kesinlikle yasak olduğu, aksini yapanlar hakkında ciddi cezalar uygulanacağının altını çizdi. Vali Günaydın bu konuda muhtarlar tarafından vatandaşlara gerekli uyarılarında yapılmasını ve kolluk kuvvetlerin de denetimlerini artırmasını istedi.

 

 

Bu haber 295 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...