Tural’dan Cumhuriyet bayramı mesajı

29 Ekim 2018 17:51

S.S. ESKKK 6. Bölge Birliği Başkanı Ahmet Tural, Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Başkan Tural, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın herkes için çok özel ve gurur dolu bir gün olduğunu vurgulayarak, “Millet olarak sahip olduğumuz Cumhuriyet, demokrasi ve birlik-beraberlik gibi değerlerden büyük güç alarak yarınlara daima umutla bakıyoruz. Büyük mücadelelerle kazanılan Cumhuriyet bize atalarımızdan kalan en büyük ve güzel miras olup her geçen gün değeri daha iyi anlaşılmaktadır” dedi.

Tural, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 91. yıldönümü nedeniyle yayımladığı mesajda, çok büyük mücadelelerle elde edilen kazanımların, ancak aynı kararlılık ve sahiplenme ile korunmak ve yaşatılmak zorunda olduğunu belirterek şu ifadelere yer verdi:

"Bu görev bize miras kaldığı gibi, bizden de sonraki nesillere de ulaşacaktır. Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, "muasır medeniyet seviyesine' ulaşmayı amaçlarken, çağdaşlaşmayı ve tüm kurum ve kurallarımızla birlikte bir zihniyet devrimi gerçekleştirilmesini hedeflemişti. Cumhuriyet, düşünce serbestliğidir, birlik ve beraberliktir, milli iradenin yönetimidir. Herkesin birinci sınıf vatandaş olduğu, insan hak ve özgürlüklerinin, inançların güvence altında bulunduğu yeryüzünün en çağdaş yönetim biçimidir. Başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, vatan için canlarını feda eden bütün şehitlerimizi ve gazilerimizi Türk Esnaf ve Sanatkarları olarak şükran ve minnetle anıyoruz. Tüm milletimizin Cumhuriyet Bayramını en içten duygularımla kutluyorum."

 

 

 

Bu haber 310 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...