Ömer Bilgin’den; Cumhuriyet’ mesajı

29 Ekim 2018 17:52

İyi Parti Isparta Belediye Başkan Aday adayı Ömer Bilgin, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir basın açıklaması yayınladı.

Bilgin’in mesajı şöyle: ““Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Atatürk'ü, O'nun kahraman silah arkadaşlarını, bu toprakları yurt yapan şehitlerimizi ve gazilerimizi sonsuz gönül borcu, şükran ve rahmetle anıyorum.

Atatürk'ün Samsun'a çıkışıyla başlayan, Yüce Meclis'in açılışı, Ulusal Kurtuluş Savaşı'nın kazanılması ve saltanatın kaldırılmasıyla süren gelişmeler, Cumhuriyet'in habercisi olmuştur.

Halka dayanan ve saydam yönetim anlayışını getiren Cumhuriyet'in ilanı, köklü bir dönüşüm başlatmış, Atatürk ilke ve devrimleri ışığında Türkiye, uygarlık yolunda önemli ilerlemeler kaydetmiştir.

Ulus egemenliğini temel alan Cumhuriyet rejimi, bir yurttaşlık bilinci oluşturmuş, yurttaşlar arasında eşitliği sağlayarak, herkese ülke yönetimine katılma ve ülkenin geleceğini belirleme hakkını vermiştir. Böylece, Cumhuriyet'le birlikte kendi kendini yöneten ve yönetme hakkına sahip etkin yurttaşlar yaratılmıştır.

Cumhuriyet döneminde, bireyin üzerindeki her türlü dini ve toplumsal baskı kırılmış, aklı odağa yerleştiren, araştıran, sorgulayan yurttaşlar yetiştirilerek her türlü gelişimin önü açılmış, özgür bireyden yola çıkılarak, "fikri hür, vicdanı hür" nesillerle geleceğe yön verilmesi amaçlanmıştır.

Bu amaç doğrultusunda, çağdaş eğitim yöntemlerinin kullanılması, Cumhuriyet'in ereklerinin gerçekleştirilmesinde ve Cumhuriyet'i yaşatacak yurttaşlar yetiştirilmesinde yaşamsal öneme sahip olmuştur.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün "Çağdaş bir cumhuriyet kurmak demek, milletin insanca yaşamasını bilmesi, insanca yaşamanın neye bağlı olduğunu öğrenmesi demektir" sözü, Cumhuriyet'in erdemini ve temel amacını en iyi biçimde anlatmaktadır.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Atatürk’ün, "Türkiye Cumhuriyeti her manası ile büyük Türk milletinin öz ve aziz malıdır. Kıymetli evlatlarının elinde daima yükselecek, ebediyen yaşayacaktır" sözü ise, Cumhuriyet'e her koşulda sahip çıkılması ve Cumhuriyet'in yeni başarılarla geleceğe taşınması konusundaki sorumluluklarımızı anımsatmaktadır.

Bu duygu ve düşüncelerle, Ispartalı hemşehrilerimin Cumhuriyet Bayramı'nı kutluyor; hepinize saygılarımı, sevgilerimi ve esenlik dileklerimi sunuyorum.”

 

 

Bu haber 372 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...