“Cumhuriyet Bayramımız Kutlu Olsun”

29 Ekim 2018 17:52

Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi Ali Balaban; Cumhuriyetimizin kuruluşunun 95’inci yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Balaban’ın mesajı şöyle: “Cumhuriyet Türk milletinin yaşam biçimini, değerlerini, hayata bakışını ortaya koyan bir yönetim biçimidir.  Cumhuriyet; hakkaniyet, çoğulcu demokratik sistem, düşüncelere saygı, temel hak ve özgürlüklerle bir arada daha da güçlü hale gelir.

Cumhuriyete giden yolu açan Kurtuluş Savaşı Türk milletinin tarih boyunca verdiği en önemli mücadelelerden birisidir. Yokluğa, yoksulluğa, teçhizat eksikliğine rağmen bu millet, dünyanın en büyük güçlerini dize getirmiş, en acımasız, en sömürgeci devletlerine boğun eğdirmeyi başarmıştır. Emperyalizmin alt edildiği Kurtuluş mücadelesi nihayetinde Cumhuriyet ile taçlanmıştır. Bu kutlu mücadele, Cumhuriyetin ilanı birlikte daha da anlamlı hale gelmiştir. Cumhuriyetin ilanının ardından hızlı bir kalkınma sürecine girildi. Eğitimden, sağlığa, tarımdan, sanayiye, teknolojiye kadar birçok alanda önemli atılımlar yapıldı.

Ulu Önder Atatürk’ün eşsiz miraslarından biri olan Cumhuriyetimiz bugün tam 95 yaşındadır. Ne mutlu bize ki Cumhuriyetle yönetiliyoruz, Ulu Önder Atatürk’ün mirasçılarıyız.

Bilindiği gibi Cumhuriyetimiz bugüne kadar birçok badireyi atlatmıştır. En son olarak da 15 Temmuz ihanet kalkışmasını bertaraf etmiştir. Bu topraklara sevdalı, bayrağımıza tutkun, Cumhuriyeti baş tacı eden Türk milleti el birliğiyle 15 Temmuz karanlığını boğmuştur. 

Öte yandan ne yazık ki son dönemde Türklüğe, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurucusu Büyük Önder Atatürk’e ve Cumhuriyete yoğun bir düşmanlık söz konusudur. Sinsi sinsi bu devletin altını oymak, Türklüğü ortadan kaldırmak, Cumhuriyeti yıkmak isteyenler,  bu ülkenin kurucusunu küçümseyerek amaçlarına ulaşacaklarını zannetmektedir. Türkiye Cumhuriyeti, binlerce yıllık Türk devlet geleneğinin son halkasıdır. Cumhuriyeti kuran kadro, bir önceki devletimizin aydın ve kurmay kadrosudur. Dolayısıyla bugün Atatürk düşmanlığı yapanlar, aslında Atatürk nezdinde Büyük Selçuklu Devleti’ne, Osmanlı Devleti’ne, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne kısacası Anadolu’yu vatan yapan milli şuura ve Türklüğe düşmanlık besleyenlerdir.

Bu minvalde Cumhuriyeti, Atatürk’ü, Türklüğü çocuklarımıza en iyi şekilde anlatmalıyız. Küçük yaşlardan itibaren Atamızın ilke ve inkılaplarını, hedeflerini çocuklarımıza bıkmadan, usanmadan anlatabilirsek, Cumhuriyetin önemini kavratabilirsek bu çapsızlar, hainler, ‘düşünce özgürlüğü’ adı altında her türlü hakareti etmekte beis görmeyen haysiyetsizler de kendilerine cesaret alanı bulamayacaktır. Unutulmasın ki; karanlığı, iyi yetişen, bayrak, millet sevgisiyle yoğrulmuş, çağdaş değerleri kılavuz edinen çocuklarımızın, gençlerimizin aydınlığı boğacaktır.

Varlığımız Türk varlığına armağan olsun. Ne mutlu Türküm diyene!”

 

 

Bu haber 292 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...