DAVRAZ’A CUMHURİYET FİDANLARI DİKİLDİ

30 Ekim 2018 18:24

29 Ekim Cumhuriyet Bayramının 95. Yıldönümü Anısına Davraz Dağında Fidan Dikim Töreni Düzenlendi.

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 95. Yılı anısına Isparta Valiliği ve Orman Bölge Müdürlüğü işbirliği ile 28.10.2018 tarihinde Davraz dağında fidan dikim töreni düzenlendi.

Davraz dağı Kış Turizmi ve Yüksek Rakımlı Sporcu Merkezi Kulovası mevkiinde düzenlenen törene Isparta Valisi Şehmus Günaydın, Garnizon ve Alay Komutanları, Emniyet Müdürü, Isparta Orman Bölge Müdürümüz Kenan Akduman, İl protokolü, Bölge Müdür Yardımcıları, Şube Müdürleri, İşletme Müdürleri, Bölge Müdürlüğü personelleri, İlimiz Gazileri Bölge halkı ve öğrenciler katıldı.

Törende açılış konuşmasını yapan Orman Bölge Müdürü Kenan Akduman “Dikim yapılan alanın turizm yönüyle de bölgemizde önemli bir yer edindiğinden yapılan ağaçlandırma sayesinde turizm merkezinin sürekliliğinin sağlanacağını, 2004-2015 yıllarında 330 bin adet, 2016 yılında 60 bin adet, 2017 yılında 64 bin adet fidan dikildiğini, 2018 yılında ise Meror yöntemiyle yapılan toprak işlemesiyle hazırlanan 207 km’lik teraslarda şu ana kadar 150 bin fidanın toprakla buluşturulduğunu, tüm alana dikilecek fidanların 180 bin adete ulaşacağını” söyledi.

Isparta Valisi Şehmus Günaydın da Programdaki konuşmasında Cumhuriyetimizin 95. kuruluş yıldönümü münasebetiyle geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Davraz’da ağaç dikim programı gerçekleştirdiklerini belirterek bundan sonraki her 29 Ekim’de Cumhuriyetimizin kuruluş yıl dönümü anısına fidan dikmeye devam edileceğini, Kıyametin kopacağını bilseniz dahi elinizdeki fidanı dikin Hadis-i Şerifince inancımızda fidan dikmenin ne kadar önemli olduğunu ortaya koyuyor” dedi. Organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür etti.

Konuşma programlarının ardından bütün katılımcılarla fidan dikimine geçildi, ardıç ve sedirden oluşan 860 adet boylu fidan ve 2.000 adet lavanta fidanının dikimi yapıldı. Program sonunda katılımcılara yemek ve bitki çayı ikramında bulunularak tören tamamlandı.

 

 

Bu haber 335 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...