“Cumhuriyet, Türk Milleti´nin yeniden doğuşudur”

31 Ekim 2018 18:37

Aralarında ADD, Eğitim İş, Türk Kadınları Birliği, CHP, İYİ Parti, Vatan Partisi, Demokrat Parti, Bağımsız Türkiye Partisi gibi çeşitli siyasi parti, dernek ve sendikanın da bulunduğu platform Atatürk Anıtı'na çelenk sunduktan sonra Kaymakkapı Meydanı'nda kitlesel basın açıklaması yaptı. Grup daha sonra Andımız'ı okudu.

Çeşitli siyasi parti, dernek ve sendikalar 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı ortak kutladı. Valilik önündeki 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk Anıtı'na çelenk sunan kuruluşlar daha sonra toplu halde Kaymakkapı Meydanı'na yürüdü.

Burada platform adına ortak açıklama metnini okuyan Atatürkçü Düşünce Derneği Şube Başkanı Batuhan Güldiken, “29 Ekim Cumhuriyetimizin kuruluşunun 95. Yıldönümünde, bütün olumsuzluklara rağmen sömürgeciliği yenilgiye uğratmış, mazlum milletlere yol göstermiş bir milletin temsilcileri olarak, tam bağımsızlığa dayalı onurlu duruşumuzla Mustafa Kemal Atatürk'ün gösterdiği hedeflere ulaşma kararlılığını bir kez daha vurguluyoruz. 29 Ekim bizi biz yapan ilkelerin yaşama geçtiği, Türk Ulusu çatısı altında hepimizin din, dil, ırk ayrımı yapılmadan bir arada tutulduğu, halkın yönetimde yer aldığı, eşit, laik ve demokratik bir yaşamın kapılarının açıldığı tarihtir” dedi.

Güldiken, “Cumhuriyet kimsesizlerin kimsesidir; Diyen kurucumuz ve kurtarıcımız Mustafa Kemal Atatürk, Cumhuriyet'i halkın kendi kendini yönetmesi olduğu için benimsemiştir, kuruluşta ve kurtuluşta da halkla birlikte hareket etmiştir. Cumhuriyet, bazı soysuzların dediği gibi ne enkazdır ne de reklam arasıdır. Cumhuriyet; Türk Milletinin son, hayatımızın ise en uzun ve sonsuz metrajlı filmidir. Cumhuriyet; yanmış, yakılmış, ihanet edilmiş, parça parça düşmana peşkeş çekilmiş topraklardan tam bağımsız ve onurlu bir ülke yaratmaktır. Cumhuriyet fazilettir, erdemdir. Cumhuriyet; hasta, yoksul ve cahil bırakılmış bir toplumdan Millet yaratmaktır. Türk Milleti'nin yeniden doğuşudur” ifadelerini kullandı.

 Andımız tartışmalarına da değinen Güldiken, “Öyle ki, Cumhuriyet Devrimi fikrini gelecek nesillere aşılamak üzere yazılmış olan andımız, akılla izahı mümkün olmayan, gerçeklerle asla örtüşmeyen bahanelerle siyasi iktidarca yasaklanmıştır. Danıştay'ın yasağı kaldırması üzerine de siyasi iktidar mensupları, yargıyı hedef alan kabul edilemez açıklamalarda bulunmuşlardır. Andımız, içeriği ve temelleri itibariyle kırmızı çizgimiz olmaya devam edecektir. Andımız'a karşı çıkanlar özünde ulus devlete karşıdırlar. Türklük ve ulusallıktan rahatsız ve ümmetçidirler. Açıktan yıkım çabalarına rağmen, Cumhuriyet Devrimi toplumun derinliklerine nüfuz etmiştir. Çünkü, Cumhuriyet Atatürk'le bütünleşen Türk Milleti'nin kendi eseridir. Yıkılması ve yolundan daha fazla saptırılması artık mümkün olamayacaktır” dedi.

Siyasi iktidara da çeşitli uyarılar yapan ADD Şube Başkanı Batuhan Güldiken, “Siyasi iktidarı, Cumhuriyetimizin ilanının 95. yıldönümünde tekrar tekrar uyarıyoruz: FETÖ'nün ortaya nasıl çıktığını, nasıl kadrolaştığını, devleti nasıl ele geçirdiğini ve yaşananları unutmayın. Başka bir tarikat ya da cemaatin, zaaflarınızdan yararlanmasına asla izin vermeyin. Yeni FETÖ'lerin çıkmasına engel olun. Yaşadıklarınızdan ders çıkarın. Eğitimi, yurtları ve kursları laik ve sosyal hukuk devleti olmanın bir gereği olarak, derhal tarikat ve cemaatlerden alın ve devlet kontrolünü sağlayın. Tevhidi Tedrisatı bütünüyle uygulayın. Birbirini anlayamayan nesiller yetiştirmenin önüne geçin. Geleceği yakalamak için laik ve bilimsel eğitimi kabullenin. Yargı bağımsızlığını ve hukukun üstünlüğünü inşa edin. Adalete güveni temin edin. İktidarın talimatıyla çalışan yargı sistemini hemen değiştirin. Yargıya baskıdan vazgeçin. Rahip Brunson olayının ve izahı mümkün olmayan diğer sözde hukuki işlemlerin ülkemizin itibarını zedelediğini görün. Aklın ve bilimin yolunu, yani, Atatürkçü Düşünce Sistemi'ni rehber edinin” diye konuştu.

Güldiken sözlerini, “Bizler, doğru ve çalışkan olanlar, Varlığını Türk Varlığına armağan edenler, Atatürk'ün açtığı yolda gösterdiği hedefe durmadan yürüyecek olanlar, Ne Mutlu Türk'üm Diyene diyebilenler var oldukça Türkiye Cumhuriyeti sonsuza kadar yaşayacaktır. Muhtaç olduğumuz kudret damarlarımızdaki asil kanda mevcuttur” ifadeleriyle noktaladı.

Açıklamanın ardından grup Andımız'ı okudu.

 

 

Bu haber 337 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...