Eğirdir YÖREX´e damga vurdu

31 Ekim 2018 18:41

Sakin Şehir Eğirdir'e has ürünlerden, Elma çorbası, elma suyu ve kerevit (ıstakoz) fuarın en trend ürünleri oldu.

Yöresel Ürünler Fuarı’nda ziyaretçi rekoru kırıldı. YÖREX’i 5 günde 207 bin 483 kişi ziyaret etti.

Sakin Şehir Eğirdir, YÖREX'te yöresel ürünlerini tanıttı. Antalya Ticaret Borsası tarafından TOBB’un desteği ve “Sizin oraların nesi meşhur” sloganı ile düzenlenen Yöresel Ürünler Fuarı YÖREX, 24-28 Ekim 2018 tarihlerinde Antalya’da gerçekleştirildi. Eğirdir Belediyesi her zaman ve her fuarda olduğu gibi bu fuarda da yerini alarak ilçenin tanıtımını en iyi şekilde gerçekleştirdi.

ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen, ITSO Meclis Başkanı Osman Şahlan  standı ziyaret ederek başarılar dilediler. Ayrıca  Valiler Kararnamesi ile Kayseri Valiliğine atanan Isparta Valisi Şehmus Günaydın, Eğirdir standını ziyaret ederek Eğirdir hakkında bilgiler aldı.

Eğirdir Belediyesi açtığı stantta, yaklaşık 3 ton elmanın yanı sıra , elma suyu, elma çorbası, kerevit (ıstakoz), elma reçeli, elma marmelatı, elma lokumu, elma cipsinin yanında, ilçenin tanıtım broşürleri, kitapları, katalogları ve cdleri de fuar ziyaretçilerine dağıtıldı.

Fuara Türkiye’nin tüm bölgelerinden katılım olurken 72 ilden 100 oda-borsa, 15 kalkınma ajansı, yerel yönetimler, sivil toplum örgütleri ve firmalar olmak üzere 400’ün üzerinde kurumsal katılım gerçekleşti.

Belediye Başkanı Ömer Şengöl, fuarın 3.gününde özel olarak hazırlattığı elma çorbası ve tatlı su kereviti ile Eğirdir standına ayrı bir renk kattı. Antalya’daki 5 yıldızlı otellerin Mutfak Şefleri de Elma Çorbasını ve Elma tatlısını tadarak Başkan Şengöl ile fikir alışverişinde bulundular. Gönen Belediye Başkanı Ahmet Doğan, Düzce İl Kültür Turizm Müdürü Resul Taşdan, Türkiye Aşçılar Federasyonu temsilcileri Eğirdir standının misafirleri oldular.

Yörex fuarında Eğirdir Belediyesi standında Eğirdir Meyvecilik Araştırma Enstitüsü görevlileri tarafından armut meyve testi de yapıldı. Kanal 32 Tarım Aktüel programı için Eğirdirin tanıtımı için çekimler gerçekleştirildi. Sakin Şehir Eğirdir Belediyesini Basın ve Halkla İlişkiler Sorumluları Selçuk Tokgöz ve Emrah Çelik ile Özel Kalem Müdürü Eşref Çatal temsil etti.

 

Bu haber 326 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...