“Halı, kilim üzerine muhteşem bir yer”

1 Kasım 2018 18:05

Isparta Belediyesinin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla düzenlendiği programa katılan ve konser veren Sanatçı Mustafa Keser, Etnografya Müzesini gezdi. Keser gördükleri karşısında etkilendiğini ve böyle bir eseri kazandırdığı için Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’a teşekkür etti.

Isparta Belediyesinin Gökçay Kavşağında bulunan Etnografya Müzesini gezen ve ardından değerlendirmelerde bulunan Sanatçı Mustafa Keser şunları söyledi:

“El sanatları ile ilgili becerilerin artık, atadan, dededen, toruna geçer durumları maalesef kaybolmak üzere. En son durak, kim baba ise maalesef artık evlatları devir almıyor babada bu meslek dalları bitiyor. Halıcılık da bunlardan birisidir. Teknolojinin karşısında durmak da artık günümüzde imkansız. Herkes ellerinden geldiğince el sanatlarını korumaya çalışıyor. Burası da halı, kilim üzerine muhteşem bir yer. Konser vesilesiyle geldik, halk müziğinde, ‘salına salına suya gidersin, meramın su değil, yâri göresin’ diye bir türkü vardır. Bizde salına salına, işte meramımız yâri görmek değil, şu güzel eserleri gelmişken görmekte yarar var. Bunlar el sanatları değerlerimiz, yüzyıllardan kalan çeşitli halılar kilimler. Bunları çok severim ve büyük bir keyif ile gezdim”

Bu haber 321 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...