BAKA’dan Vali Günaydın’a teşekkür

2 Kasım 2018 13:03

Cumhurbaşkanlığı atama kararlarıyla Kayseri Valiliği görevine atanan Isparta Valisi Şehmus Günaydın, dönem başkanlığı yaptığı BAKA Yönetim Kurulu’na veda etti.

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) Yönetim Kurulu, Burdur Valiliği’nde toplandı. Cumhurbaşkanlığı atama kararlarıyla Kayseri Valiliği görevine atanan Isparta Valisi Şehmus Günaydın, dönem başkanlığı yaptığı BAKA Yönetim Kurulu’na veda ederken, çalışmalarında destekleri için yönetim kurulu üyeleri ile ajans çalışanlarına teşekkür etti. BAKA Yönetim Kurulu üyeleri de; bölgeye katkıları ve hizmetleri için teşekkür ederek yeni görevinde başarı dileklerini iletti.

BAKA Yönetim Kurulu’nun Ekim ayı olağan toplantısı Burdur Valiliği’nde yapıldı. BAKA Yönetim Kurulu üyeleri, toplantı öncesinde Burdur Valisi Hasan Şıldak’ı makamında ziyaret etti. Isparta Valisi Şehmus Günaydın başkanlığındaki BAKA Yönetim Kurulu toplantısına; Burdur Valisi Hasan Şıldak, Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Isparta İl Genel Meclis Başkanı Ali Bolat, Burdur İl Genel Meclis Başkanı Muzaffer Bağcı, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Davut Çetin, Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yusuf Keyik ve Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şükrü Başdeğirmen ile BAKA Genel Sekreter Vekili Abdullah Madenci katıldı.

Ekim ayı olağan toplantısında Antalya, Burdur ve Isparta’yı ilgilendiren konularla ilgili önemli gündem maddeleri bulunduğunu belirten Isparta Valisi Şehmus Günaydın, açılış konuşmasında “Üretim kapasitemizin rekabet gücümüzün artırılması için Antalya’da, Burdur’da Isparta’da çalışmalarımız devam ediyor. Özellikle ihracat ve turizm alanında BAKA olarak yapmış olduğumuz çalışmaların meyvelerini topluyoruz. Bölgemiz ihracat artışında Türkiye ortalamasının üstünde bir performans ortaya koyuyor. Turizmde her geçen gün tabi ki Antalya’nın çok önemli bir artışı var bunun yanında Burdur ve Isparta’da da özellikle iç turizmde gül ve lavanta turizmi olsun kültür turizmi olsun eko turizm olsun bu alanda ciddi şekilde bir artış elde ettik. Tabi bunun sürdürülebilir olması çok önemli bunun için de hizmet sektöründe kaliteyi artırmamız gerekiyor. Bu konuda işletmelerimize ajans olarak destek olmamız, yol göstermemiz gerekiyor. Ve ajans olarak da şimdiye kadar bunu gerçekleştirdik. TÜRSAB seyahat acentelerinin illerimize yapmış olduğu ziyaretlerde çalıştaylarda çok önemli kazanımlar elde ettik. Amacımız bunu sürdürülebilir kılmak. Değişik alanlarda çalışmalar yaparak turizm çeşitliliğini artırmak istiyoruz. Bölgemizde kış turizmi yaz turizmi ile ilgili avantajlarımız var. Bu avantajlarımızı iyi kullanıp ülkemiz ekonomisine katkı sağlamak istiyoruz. Aynı zamanda biliyorsunuz bölgemizde ihracat kapasitemiz çok iyi. Özellikle alım heyetleriyle ilgili çalışmalarda olsun, yurtdışı seyahatlerinde olsun ihracat kapasitemizi artırmak için çalışmalarımız, ajans olarak desteklerimiz devam ediyor. Bu konuda yapılan çalışmalara destek veren katkı veren herkese teşekkür ediyoruz. Tabi bu benim son toplantım, bu vesileyle de bugüne kadarki çalışmalarda bizlere destek veren yönetim kurulu üyelerimize, ajans çalışanlarımıza, diğer kurum çalışanlarımıza, basın mensuplarına teşekkür ediyorum” dedi.

BAKA Yönetim Kurulu olarak Vali Şehmus Günaydın’a plaket ile Burdur Valiliğinin yöresel ürünlerden oluşan hediyesini veren Burdur Valisi Hasan Şıldak, “BAKA Yönetim Kurulu adına, ajans personelleri adına sayın Valimize yeni görevinde başarılar diliyorum. Görev süresi içinde ajansa yaptığınız katkılardan dolayı teşekkür ediyoruz, yeni görevinizin de hayırlara vesile olmasını temenni ediyoruz. İki vilayet bizim için çok önemli. Hem Kalkınma ajansı ölçeğinde hem de çok yakın coğrafyayı, aynı kültürü aynı ekonomik tabanı paylaşan iki ilin valiler düzeyinde ilişkilerin önem taşıdığı malumunuz. Bu anlamda da ben görev sürem içerisinde bizlere yaptığı katkılardan dolayı Sayın Valimize teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Ekim ayı olağan toplantısı, gündemde yer alan maddelerinin görüşülerek BAKA Yönetim Kurulu tarafından karara bağlanmasının ardından sona erdi

Bu haber 300 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...