“Hizmete karşı değiliz, ama bizi dinleyin”

3 Kasım 2018 13:10

Devlet Su İşleri Bölge Müdürlüğü, Sütçüler’in Aşağı Yaylabel Köyü’nde 1500 dekarlık tarım arazisini kapalı sistem damla sulamaya dönüştürecek. İhalesi ve yer teslimi yapıldı. Ancak Aşağı Yaylabel için çok yararlı olan bir proje küçük bir hata nedeniyle üzüntü yarattı. DSİ’nin planlamasına göre, kapalı sistem sulamanın alımı için Çukur Mahallesi’ndeki sugözü mevkii seçildi. DSİ, su gözü mevkiinden suyu alıp, kapalı sistem ile Ayanaç ve Sarıkök Mahallelerindeki tarımsal arazilere götürecek. Bu mahallelerdeki tarımsal arazilerin yüzde 70’i su gözünün olduğu Çukur Mahallesi sakinlerine ait. Aslında proje çok güzel ama teknik hata nedeniyle Çukur Mahalleliler isyanda.

324 nüfuslu Çukur Mahallesi’nde kapalı sistem sulama için su gözü kullanılacak olması tepkiyle karşılandı. Çukur Mahalleliler, suyun su gözünden değil de 500 metre ilerideki mahallenin çıkışındaki Kapan mevkiinden alınmasını istiyor. Eğer su, suyun gözü mevkiinden alınırsa mahallenin içinden geçen dere kuruyacak, 2 alabalık tesisinde üretim duracak. Nesli tükenmekte olan kırmızı benekli alabalık bitecek. Deredeki tüm canlılar yok olacak. Doğal güzellikleri ile ünlü mahalleye yerli ve yabancı turistler gelmeyecek. Çünkü doğal güzellik kaybedilecek.

Çukur Mahallesi sakinleri, DSİ görevlileri işi başlatmak için geldiğinde tepki gösteriyorlar. Köylüler, hep birlikte DSİ’nin çalışmalarına engel oluyor. Her görüşmede olayları jandarma yatıştırıyor. Mahalle Muhtarı Osman Şahin, “su gözünün kaybedilmesini, kaybolmasını istemiyoruz. Halkımız buna karşı. Tüm halkımızı ezerek böyle bir iş yapılamaz. Biz kapalı sistem sulamaya karşı değiliz. Biz diyoruz ki, 500 metre öteden alınsın. Bu konuda kararlıyız. Asla izin vermeyeceğiz” dedi. 

 

Bu haber 342 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...