HEM hükümlülere kucak açtı

23 Şubat 2013 23:59

Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu’nda, Denetimli Serbestlikten yararlanan yaklaşık 150 kişiye iş garantili kurs düzenlenecek. Amaç, işlenen suçların tekrarlanmaması ve bu kişilerin topluma kazandırılması.

Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü (HEM) Isparta E Tipi Kapalı Cezaevinde tutukluluk süresi devam ederken Denetimli Serbestlik Yasası’ndan faydalanan ve normal hayatlarına devam eden yaklaşık 150 kişiye kucak açtı. Yetkililerle birebir görüşen Halk Eğitim Merkezi Müdürü M. Arseven, iş garantili kurslar düzenleyerek bu kişilerin tekrar topluma kazandırılması gerektiğini savundu.

ERKEKLERE AYRI BAYANLARA AYRI KURS DÜZENLENECEK

Arseven, erkekler ve bayanlar için ayrı kursların düzenleneceğini ve erkekler için iş makinesi operatörlüğü bayanlar içinse hasta ve yaşlı bakıcılığı gibi kurslar düzenlemeyi planladıklarını belirtti. Arseven, ilk defa hükümlülere iş garantili kurs açacaklarını ifade ederek, “Burada amaç suçu önlemek için kişilere meslek kazandırmak. Bu insanlara kapınızı açmazsanız, iş bulamazlarsa ne yapacaklar? Daha önce işledikleri suçları tekrar işleyecekler. Topluma faydalı olmayacaklar, huzur ve güven ortamı bozulacak. Bu yüzden bu insanlara kucak açmamız lazım. Sadece biz değil, tüm kurumlar böyle davranmalı. Biz kendilerine iş garantili kurslarımızı düzenleyeceğiz. İlk önce belge sahibi olmaları gerekiyor. Ondan sonra işe yerleşecekler. Güzel bir projeye imza atıyoruz” dedi.

 

Bu haber 692 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...