Adaylık Yarışı başladı

6 Kasım 2018 15:38

Partilerde, belediye başkan adayı ile il genel meclisi ve belediye meclis üyesi adaylarını belirleme süreci başladı.

                31 Mart 2019 tarihinde yapılacak yerel seçimlere ilişkin partilerin hazırlıkları başladı. Partiler, il merkezi, 12 ilçe ile 9 beldede belediye başkan adaylarını, belediye meclisi ve il genel meclisi üyesi adaylarını belirleme süreci başlattı. MHP’de Isparta’da belediye başkan adaylığı açıklanan 2 belediye bulunuyor. MHP, Isparta Belediye Başkan Adayını Yusuf Ziya Günaydın, Yalvaç Belediye Başkan Adayını Halil Hilmi Tütüncü’yü ilan etti. CHP’de ise Yenişarbademli, Aksu, Gönen ve Senirkent adayları belli oldu.

AK PARTİ

                Adalet ve Kalkınma Partisi’nde aday belirleme süreci kapsamında aday adaylığı başvuruları 5 Kasım itibariyle başladı. Isparta merkez, ilçeler ve beldeler belediye başkan adaylığı başvuruları 12 Aralık tarihine kadar kabul edilecek. AK Parti’de il, ilçe ve beldeler belediye başkan adayları için 18-19 Kasım tarihleri arasında teşkilat temayülü yapılacak. AK Parti’den aday olmak isteyen kamu, kurum ve kuruluş temsilciler ise 12 Kasım’a kadar istifa dilekçelerini vermek zorunda. Ancak istifalar 1 Aralık tarihi itibariyle geçerli olacak. AK Parti’de belediye meclis üyeliği ve il genel meclisi üyeliği adaylık başvuruları 3 Aralık’a kadar kabul edilecek.

MHP

                Milliyetçi Hareket Partisi’nde Isparta Belediye Başkan Adaylığı için Yusuf Ziya Günaydın, Yalvaç Belediye Başkanlığı için Halil Hilmi Tütüncü ilan edildi. 11 ilçe ile 9 belde de aday belirleme süreci için başvurular 2 Aralık tarihinden itibaren kabul edilecek. MHP’de aday belirlemek için merkezi yoklama yapılacak. Belediye meclis üyeliği ve il genel meclisi üyeliği için de başvurular il ve ilçe teşkilatlarında kabul edilecek.

İYİ PARTİ

                İyi Parti’de Isparta, ilçeler ve beldelerde belediye başkan aday belirleme süreci için başvuru takvimi belirlendi. 1-15 Aralık tarihleri arasında belediye başkanı adayı olacaklar, belediye meclisi ve il genel meclisi üyesi adayları parti teşkilatlarına başvuruda bulunabilecekler. İYİ Parti’de aday belirleme merkezi yoklama ile yapılacak.

CHP

                Cumhuriyet Halk Partisi’nde 4 ilçenin belediye başkan adayı belirlenerek, ilan edildi. Yenişarbademli’de Mustafa Erdem, Aksu’da Ali Kaya, Gönen’de Osman Kesmen ile Senirkent’te Erkan Yalçın aday olarak ilan edildi. CHP’de aday adaylığı başvuruları 27 Ekim tarihi itibariyle son buldu. Bu tarihe kadar Isparta Belediye Başkanlığı için aday adaylığı başvurusu yapan olmadı. Ancak örgütler, aday yapmak için 4 isim belirledi.

SAADET PARTİSİ

Saadet Partisi’nde belediye başkan adaylığı başvuruları 30 Kasım itibariyle başlayacak.

Bu haber 262 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...