“Vatanımızı vatan yapan şehitlerimizdir”

6 Kasım 2018 15:49

Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, beraberinde Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanı Nail Bayram, Merkez İlçe Başkanı Gürsan Taştekin, yöneticiler ile belediye meclisi üyeleri hafta sonunda mevlit ve düğün programlarına katıldı.

Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın ve beraberindekiler ilk olarak Karaağaç Mahallesi Sosyal Tesislerinde ahirete intikal etmiş olan Hacı Ahmet Erboğa, Hacı İsmet Erboğa ve diğer aile büyükleri için okutulan Mevlid-i Şerif ve yemeğine katıldı. Başkan Günaydın “Çok sevdiğimiz dostlarımızın aile büyükleri için okuttuğu Mevlid-i Şerife katıldık. Allah gani gani rahmet eylesin. Bu okutulan Mevlid-i Şerif ve verilen yemek Türk Milletinin birlik ve beraberlik içerisinde yaşamasına da önemli bir etken oluyor. İnancımız olan dini vecibelerimizden birisini de yapmış oluyoruz. Başta bütünlük açısından millet olarak, ulus olarak yaşamak için önemli buluyorum. Bizim ulus olmamızda en büyük kurucumuz Atatürk’tür. Atatürk de aynı zamanda geleneklere, kültüre, sanata çok önem veren bir kişidir. Aynı zamanda çağın getirdiği modernliklere de açıktır. Bugün çok önemli bir dostumuzun mevlit yemeğine katılıyoruz. Gördüm ki, burada çok sayıda kişi bir araya gelmiş, birlik bütünlük içerisinde birbirine selam veriyor. İnsanlarımız bu duyguları yaşatıyorlar. İnşallah mevlit sahibimizin yapmış olduğu bu programında hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın ve beraberindekiler ardından Büyükgökçeli Köyüne geçti. Başkan Günaydın köyde Kübra ile Hasan Civan çiftinin düğünlerine katıldı. Burada Isparta Belediyesi eski Başkanı Altan Raşit Civan ile de bir araya gelen Başkan Günaydın, birlikte yemek yedi. Eski Başkan Civan, “Değerli il başkanımız, ilçe başkanımız, belediye başkanımız ve belediye meclis üyelerimiz bizlere şeref verdiler.  Gerçekten bizim düğün yemeklerimizin tadını gerek Ziya Başkanım, gerekse MHP’nin değerli yöneticileri her zaman yiyorlar da, biz İstanbul’dan helva, kabune yemeğe geldik, hem de düğün yapalım dedik. Biz özlüyoruz, şeref verdiler, Allah razı olsun, bizi ihya ettiler” dedi.

Dostlarla, arkadaşlarla bir araya gelmekten dolayı duyduğu memnuniyetini ifade eden Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın da, “Eski meslektaşım Altan Raşit beyle de görüşme fırsatı buldum, bu düğün kendisinin de yakın akrabasına ait. Burada hem davete icabeti tamamladık, hem de eski meslektaşım Altan Raşit beyle konuşma ve sohbet imkanım oldu.  Bazı anılarımızı da tazeledik, yine Isparta hizmetinde güzel şeyler yapılması gerektiğini hatırlayarak böyle bir anımızı, arkadaşlığımızı dostluğumuzu burada da aynı zamanda bir taşla birkaç kuş vurmaya benzedi bu. Bunları da yerine getirmiş olduk” görüşlerinde bulundu.

Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın ve beraberindekiler son olarak geçen yıl Hakkari Şemdinli’de şehit düşen Şehit Er Sercan Kara için memleketi Gelendost İlçesi Yenice Köyünde ailesi tarafından okutulan Mevlid-i Şerif’e ve mevlit yemeğine katıldı. Burada şehidimizin babası Menderes Kara ve aile fertleriyle bir araya gelen Başkan Günaydın ve beraberindekiler bir süre sohbet etti. Başkan Günaydın, “Bu mevlide severek, isteyerek ve çok arzu ederek katılıyoruz. Şehidimizi geçen yıl son yolculuğuna uğurlamıştık. Şehidimizin babası Menderes Kara ve ailesi bir mevlit okuttu. Bu Mevlid-i Şerife ve verilen yemeğe hepimiz onurla, şerefle buraya geldik. Bir şehidimiz için buraya gelmek bizim için en büyük onur, şeref ve vatani bir vazife olarak geldik. Şehidimiz için okutulan ve verilen Mevlid-i Şerifin ve yemeğin kabul olmasını Allah’tan niyaz ediyorum. Ailesine de sabır diliyorum. Şehidimiz en güzel cennet mekanlarında yaşasın. Vatanımızı vatan yapan şehitlerimizdir” ifadelerinde bulundu.

 

Bu haber 415 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...