TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, Başkan Günaydın’ı ziyaret etti

6 Kasım 2018 15:51

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’ı makamında ziyaret etti. Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanı Nail Bayram, Merkez İlçe Başkanı Gürsan Taştekin, belediye başkan yardımcıları ve meclis üyeleri tarafından karşılanan Hisarcıklıoğlu, Başkan Günaydın’a Isparta’ya kazandırdığı fuar merkezi için teşekkür etti.

Konuklarına hitaben bir konuşma yapan Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın da Isparta'ya kazandırdıkları fuar merkezinin birçok önemli fuar ve çalışmaya ev sahipliği yaptığını dile getirerek, belediye olarak ekonomik anlamda yaptıkları çalışmalardan bahsetti. Başkan Günaydın, Isparta'yı dünya çapında bir fuar merkezi haline getirmek istediklerini dile getirdi. Günaydın, “Sayın Başkanım siz Dede Korkut Hikayesinin kitabını çıkarmıştınız. Dede Korkut Müzesi yapıyoruz, bu müze için dokümanlar arıyorduk ve sizin hazırlatmış olduğunuz kitaptan da büyük faydalar sağladık. Belediye olarak Dede Korkut Müzesi doğuyor. Bu müzenin doğmasında sizin de katkınız büyük. Şu anda ihale aşamasında, objeleri tamamlandı. Objelerin tamamlanmasında kaynak kitaptan çok faydalandık. Hazırlattığınız kitap müze kuruyor. Müzemizin açılışına şimdiden davetlisiniz. Muhteşem bir müze oluyor” dedi.

Gökkubbe’de düzenlenen fuara katılımlarından dolayı da TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu’na teşekkür eden Günaydın, “Yeni bir fuar binası daha inşa ediyoruz. Gökkubbe ile birinci adımımızı tamamladık. Yeni yapacağımız fuar alanı bir kilometre uzunluğunda olacak. Bunun imar, arsa sorunlarını çözdük. Isparta’da ilk defa Gül Fuarı düzenledik ve böylece şehrimizin gül ve kozmetik alanında gelişmesini sağlıyoruz. Bu fuarların bir hedefi var. Isparta’yı dünya fuar merkezi yapmak istiyoruz. Gül Fuarını dünyada ilk kez biz yaptık. Gül Fuarını yapmak bizim hakkımız, gülün anavatanı Isparta’dır. Bu fuarlarımızı, fuar binalarımızın açılışlarına sizleri şimdiden davet ediyorum” görüşlerinde bulundu.

TOBB Başkanı Rifat Hisacıklıoğlu da Isparta'ya bugüne dek gereken her türlü desteği sağladıklarını ifade ederek, desteğin bundan sonra da süreceğini belirtti. Hisarcıklıoğlu Başkan Günaydın'a, orijinal ve Türkçe tercüme edilen Dede Korkut eserini hediye etti. Hisacıklıoğlu kitap hediye esnasında Dede Korkut kitabının bir özelliğinin bulunduğunu kaydederek, “Dede Korkut bizim aslımız” dedi. Dede Korkut ile ilgili olarak iki tane yazılı eserin bulunduğunu ve bu eserlerin yurt dışında olduğuna dikkat çeken Hisarcıklıoğlu, “Bu aslında bizim yol kitabımız. Bu iki esere de sahip çıkamamışız. Birisi üzülerek söylüyorum Vatikan Kütüphanesinde, bir diğeri de Almanya Dresden Kütüphanesinde” dedi. Bu eserlerin orijinallerinin ve Türkçe dilde kitabını hazırladıklarını anlatan Hisarcıklıoğlu, “Bu kitabın içerisinde hepimize tavsiyeler var. Bu kitapta 18 minyatür sanatçısının çalışması var. Her hikayeyi resmediyor. Güzel bir tesadüf, bu minyatürleri yapan 18 sanatçının hepsi de Ispartalı. Bu kitabı size hizmetlerinize ışık tutsun diye veriyorum” görüşlerinde bulundu.

Ziyarete ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen, ITB Başkanı Ahmet Adar ve yönetim kurulu üyeleri de katıldı. Ziyarette ITB Başkanı Adar tarafından Başkan Günaydın’a fuara sağladığı katkılardan dolayı teşekkür plaketi hediye edildi. Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın da, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’na 550 yıllık Osmanlı tarihinde Isparta kitabını, Ahşap Sanat Merkezinde yapılan el işlemeli sandık ile gül ürünlerinden oluşan hediye takdiminde bulundu. 

Bu haber 315 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...