Okul sütünü 1800 öğrenci içmek istemediğini bildirdi!

24 Şubat 2013 00:02

İlk defa geçen yıl başlatılan Okul Sütü Projesi’ne bu yıl da devam ediliyor. Geçen yıl süt içen birçok çocuk çeşitli sebeplerden ötürü rahatsızlanmıştı. Bundan dolayı kendilerine form gönderilen öğrencilerden 1800’ü kendini riske atmak istemedi ve süt içmeyeceğini bildirdi. İl Milli Eğitim Müdürü Muhammet Öztürk de “Geçen sene yaşanan bazı olumsuzluklar bu sene de az da olsa yaşanabilir(!)” dedi.

Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da düzenlenen Okul Sütü Programı Zehra Ulusoy İlköğretim Okulu’nda yapıldı. Programa; Vali Yardımcısı Mestan Deniz, İl Milli Eğitim Müdürü Muhammet Öztürk, Gıda Tarım ve Hayvancılık Şube Müdürleri ve İl Sağlık Müdürlüğü Şube Müdürleri katıldı. Programın açış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdürü Muhammet Öztürk, öğrencileri uyardı. Geçen yıl yaşanan olumsuzlukların bu yıl da yaşanabileceğini ileri süren Öztürk, “Hiç kuşkusuz, yarınlarımızı inşa edecek olan bugünkü genç nesillerimizdir. Toplumlar genç nesilleri ne kadar iyi yetiştirir, iyi beslerlerse gelecekte de o kadar sağlıklı olurlar. Devletimiz, hükümetimiz, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da siz değerli yavrularımıza süt ikramında bulunacak” dedi.

MUTLAKA SÜT İÇİN

Çocuklara mutlaka süt içmeleri gerektiği uyarısında bulunan Öztürk, şöyle devam etti: “Mutlaka süt içeceksiniz. Sizin, gelişme ve büyümenize katkı sağlayacak olan en zengin besin kaynağı süttür. Onun için,  üç bakanlık ortaklaşa bir proje dahilinde Türkiye genelinde süt dağıtımı yapılıyor. İlimizde bu yıl 24 bin 900 öğrenciye, anasınıfı, 1. 2. 3. ve 4. sınıfta okuyan yaklaşık 25 bin öğrenciye süt dağıtıyoruz. Evlerinize formlar gönderdik. Süt içmek istemeyen 1800 kişi olduğunu öğrendik.

SÜTÜ İÇTİKTEN SONRA HERHANGİ BİR

RAHATSIZLIKLA KARŞILAŞILIRSA HABER VERİN

Sütü içtiğinizde herhangi bir olumsuzlukla karşılaştığınızda mutlaka okula, öğretmeninize ve velinize haber verin. Geçen sene yaşanan bazı olumsuzluklar, bu sene de az da olsa yaşanabilir. Yalnız bunlar kesinlikle zehirlenme değildir. Geçen seneki vakaların hiçbirinde öyle bir zehirlenme olayı çıkmadı. Sadece süte alerjisi olan öğrencilerden bir mide rahatsızlığı olarak ortaya çıktı. Bunu o şekilde değerlendirmenizi, panik yapmamanızı istiyorum. Burada özel idaremize, basınımıza ve ilgili kişilere çok iş düşmektedir. Bu projeyi sağlıklı yürütebilmek için iş birliği halinde, Sağlık Müdürlüğümüz ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüz ile birlikte bu projeyi gerçekleştireceğiz. Isparta’da ilk sütü burada dağıtıyoruz. Sağlıklı olması, çocuklarımıza sağlık getirmesi, Isparta’mızdaki tüm öğrencilerimize, tüm halkımıza sağlık ve mutluluk getirmesini temenni ediyorum.”

SÜT EMALSİZ BİR ÜRÜNDÜR MUTLAKA TÜKETİLMELİ

Vali Yardımcısı ve İl Süt Komisyonu Başkanı Mestan Deniz ise sütün faydalarından bahsetti. Deniz, haftanın 3 günü 48 gün boyunca süt dağıtımı yapılacağını ifade ederek “Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımız, Sağlık Bakanlığımız ve Milli Eğitim Bakanlığımız bir protokolle ülkemiz genelinde, 2012 ve 2013 yılı 2. döneminden başlamak üzere geçen yıl olduğu gibi süt dağıtım programı hazırlamışlardır.

Sevgili öğrencilerimiz, sütün sağlığımızda ne kadar ehemmiyetli olduğunu, emsalsiz bir gıda olduğunu hepiniz biliyorsunuz. Bu bakımdan İlimizde Zehra Ulusoy İlköğretim Okulumuzda öncelikle başlatılmak suretiyle müstakil Anaokulları hariç, anasınıfı ve 1. 2. 3. ve 4. sınıf öğrencilerimize süt dağıtımı yapacağız. Bu konuda Isparta’da 25 bin öğrencimiz bu projeden yararlanmak durumunda idi. Bazı velilerimiz, Milli Eğitim Müdürlüğümüzce daha önce gönderilen formlara olumsuz cevap vermişlerdir. Tabi bu onların kendi tercihleridir. Değişik alanlarda, değişik alerjilere karşı duyarlılığı olan bu öğrencilerimizin süt içmemesi yönündeki taleplerini Milli Eğitim Müdürlüğümüze bildirmişlerdir. Bunun dışındaki öğrenci grubumuza ilimizde 2. dönem itibari ile süt dağıtımı programlı bir şekilde devam edecektir. Pazartesi, Çarşamba ve Cuma günü olmak üzere 48 gün süreli bu süt dağıtımları, süt dağıtım komisyonumuz ve okul sütü kabul komisyonumuzca koordine edilmek suretiyle bu proje hedefine doğru sürdürülecektir. Burada okul müdürlüğümüzün, öğretmenlerimizin ve velilerimizin tam bir duyarlılık, işbirliği ve uyum içerisinde projenin yürütülmesine sağlıklı bir katkıda bulunmaları lazımdır. Bunun da aksaksız bir şekilde yapılacağına yürekten inanıyorum. Isparta ilimizde herhangi bir aksaklık olmayacağına inanıyoruz. Bu projenin bütün öğrencilerimize, velilerimize ve tüm Isparta halkına hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

Daha sonra süt dağıtımına geçildi.

 

Bu haber 1220 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...