Isparta Türkiye’nin gelişiminde önemli rol oynayacak

24 Şubat 2013 00:12

Kompozit Vadisi İhtisas Sanayici ve İş Adamları Derneği Başkanı Özcan Pınarcı, geleceğin Isparta’sı için ellerini taşın altına soktuklarını bildirdi. Pınarcı, Türkiye’nin bundan sonra atacağı adımlarda Isparta’nın büyük rolünün bulunacağını ifade etti.

Isparta Sanayici ve İş Adamları Derneği (ISİAD) ile Kompozit Vadisi İhtisas Sanayici ve İş Adamları Derneği (KOVİSAD) Yönetim Kurulu üyeleri Defterdar Rahmi Turan’ı makamında ziyaret etti. ISİAD ve KOVİSAD Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Pınarcı, Defterdar Turan’a çalışmaları hakkında bilgi verdi. Kompozit Vadisi Proje fikrinin sektördeki ciddi açıktan doğduğunu belirten Pınarcı, bu sektör açığının değerlendirilmesi, ülkemizde kompozit ürün üreticilerini tek çatı altında toplamak, Isparta’da yeni bir istihdam ve sanayi dalının oluşması adına ciddi bir çalışma yapılacağını duyurdu.

ISPARTA’DA CAZİBE ALANI OLUŞTURMAK İSTİYORUZ

Isparta’da bu konuda bir cazibe alanı oluşturmak arzusunda bulunduklarını açıklayan Pınarcı, “Bugüne kadar farklı teşvik yasalarında yeterince yararlanamayan Isparta ve Burdur için derneğimiz, Isparta’ya ihtisas sanayilerine özel stratejik teşviklerin kullanılmasını sağlayacak girişimleri yapmakta, geleceğin Isparta’sı için taşın altına elini sokmaktadır. Isparta ve Burdur dışından da birçok ulusal ve uluslar arası yatırımcının Kompozit Vadisi projemizle yakından ilgilenmesi ve yatırım için hareketlenmesi sadece bizi değil Ispartamızı onurlandırmaktadır.

CİDDİ BİR MESLEKİ EĞİTİM ALTYAPISI DA PLANLANDI

Türkiye’nin bundan sonra atacağı adımlar ülkenin “kompozit” ürünler alanında “üretim merkezi” olmasında belirleyici olacaktır. Isparta’da kurulacak Kompozit Vadisi bu açılımın en büyük yatırımıdır. Bu yatırım içerisinde aynı zamanda ciddi bir mesleki eğitim altyapısı da planlanmıştır. Meslek lisesi ile Süleyman Demirel Üniversitesine bağlı teknik ve mühendislik bölümleri ile KOVİSAD kendi elemanını kendisi yetiştirecek bir potansiyele sahip olacaktır” dedi.

YILMADAN PROJEYİ SÜRDÜRÜN

ISİAD ve KOVİSAD Başkanı Özcan Pınarcı, ziyarette Isparta Defterdarı Rahmi Turan’dan Kompozit Vadisi Projesi ile ilgili destek istedi. Isparta Defterdarı Rahmi Turan da bu konuda kendilerinden beklenen her türlü katkıyı ve desteği vermeye hazır olduklarını söyledi. Projeyi yılmadan kararlılıkla sürdürmelerini öğütleyen Turan, ziyaretleri için ISİAD ve KOVİSAD Yönetim Kurulu Üyelerine teşekkür etti.

Bu haber 690 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...