Yaklaşık 3500 öğrenci yetenek taramasından geçiriliyor

8 Kasım 2018 15:31

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğinde yürütülen Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesi il merkezinin ardından ilçe programıyla devam ediyor.

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü koordinesinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde uygulanan ve geçen sezon 3 bin 661 öğrencinin yetenek taramasından geçirildiği projede yeni dönem 8 Ekim Pazartesi günü İl Merkezinde start almıştı. Milli Eğitim Çalışanları Spor Salonunda gerçekleştirilen il merkezindeki çalışmalar 26 Ekim'de sona erdi.

İl Merkezinin ardından 30 Ekim Salı günü ilçe çalışmaları başladı. Projede ilk durak Gelendost ilçesi olurken, ikinci gün Eğirdir ilçesi ile devam etti.

İlkokul 3'üncü sınıf öğrencilerin katılacağı projede öğrencilerin boy-kilo, esneklik, kulaç uzunluğu ve oturma yüksekliği, geriye doğru sağlık topu atma, el kavrama kuvveti, sürat, çeviklik ve dikey sıçrama gibi 8 farklı istasyonda yetenekleri değerlendiriliyor.

İlçe programı şöyle : "31 Ekim - 1 Kasım Eğirdir - Aksu İlçesi, 2 Kasım Keçiborlu ilçesi, 5 Kasım Şarkikaraağaç - Yenişarbademli, 6 Kasım Atabey - Gönen, 7-8 Kasım Yalvaç, 12 Kasım Sütçüler, 13 Kasım Uluborlu - Senirkent "

Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Murat Gevrek, ülke sporuna önemli katkılar sağlayacak olan projenin ilimizde başarıyla uygulandığını söyledi. İl Müdürümüz Murat Gevrek, proje ekibine yeni dönemde başarılar dileyerek, proje ortağı İl Milli Eğitim Müdürlüğüne ve Okul Müdürlerine teşekkür etti.

 

Bu haber 305 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...