Mustafa Sağlam Adaylıktan Çekildi!

8 Kasım 2018 15:45

Eğitim Bir Sen’de Pazar günü yapılacak olan kongrede yönetime talip olan Memur Sen ve Eğitim Bir Sen Kurucu Başkanı Mustafa Sağlam, adaylıktan çekildiğini açıkladı.

Hafta sonu kongreye gidecek olan Eğitim Bir Sen’de sürpriz bir gelişme yaşandı. Daha önce aday olduğunu açıklayan ve ciddi projelerle çalışan Memur Sen ve Eğitim Bir Sen’in kurucu başkanı Mustafa Sağlam, adaylıktan çekildiğini açıkladı.

Mustafa Sağlam, delegelerle yaptıkları görüşmelerde kongreye tek liste gidilmesi gerektiğini savunduklarını, bu yaklaşımın delegeler tarafından genel kabul gördüğünü ancak diğer adaylar tarafından reddedildiğini belirtti.

Sağlam açıklamasında “Isparta Eğitim-Bir-Sen 1. Nolu Şubenin 6. Olağan kongresine arkadaşlarla istişare sonucu sendikamızın adına yakışır bir şekilde birlik ve beraberliği tesis etme adına başkanlığa aday olmuştuk.

Delege seçimi öncesi üyelerle yaptığız görüşmelerde birlik ve beraberliğe yönelik yaptığımız açıklamalar karşılık bulmasına rağmen bir takım sebeplerden dolayı maalesef sandığa yansımamıştır. Buna rağmen seçilen delege arkadaşlarımızın % 70’ni ziyaret ederek Sendikamızın geleceği açısında kongreye tek liste girilmesi gerektiğini bunun sebeplerini gerekçeleriyle birlikte açıkladık, özellikle ilçelerde bulunan delegeler tarafından genel kabul görmesinden dolayı diğer yönetime aday olan arkadaşlara durumu ilettik maalesef kabul görmedi.

Bunun üzerine adaylığa karar verdiğimiz arkadaşlarla tekrar toplanarak durum değerlendirmesi yaptık.

Sonuç olarak Sendikamız için ayrımcılığın bir tarafı olmanın bizlere yakışmayacağına karar vererek adaylıktan çekilmenin uygun olduğuna karar verdik.

11 Kasım 2018 Pazar günü saat 12:00 de Halk Eğitim Merkezi toplantı salonunda başlayacak olan kongremizin hayırlı uğurlu olmasını temenni eder, Seçilen yönetime de şimdiden başarılar dileriz” ifadelerini kullandı.

 

Bu haber 447 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...