Türk örf adetlerini öğreniyorlar

9 Kasım 2018 17:58

Isparta Anadolu Lisesi, 5-9 Kasım tarihleri arasında 3 ülke İtalya, Litvanya ve Yunanistan'dan gelen 12 öğrenci, 3 öğretmeni Sosyal Bilimler Lisesi ile ortak bir şekilde ağırlıyor. Proje kapsamında çevre illere de gezisi düzenleniyor.

Isparta Anadolu Lisesi, 5-9 Kasım tarihleri arasında 3 ülke İtalya, Litvanya ve Yunanistan'dan gelen 12 öğrenci, 3 öğretmeni Sosyal Bilimler Lisesi ile ortak bir şekilde ağırlıyor.

CREATIVE TEACHERS AND STUDENTS (ERASMUS+ Stratejik okul ortaklığı)

İle gerçekleştirilecek projede aynı ilden aynı projeye ortak iki okul olmasından dolayı Isparta da bir ilk. Isparta Anadolu Lisesi Müdürü Yavuz Akıncı ve Gazi Sosyal Bilimler Lisesi Müdürü Lokman Kaplan ile öğretmenleri misafirlere eşlik ediyor.

Projeyle ilgili şu bilgiler verildi:

“Öğretmenler için 5 adet Ulus ötesi Proje Toplantısı bulunmaktadır ve şimdiye kadar bunlardan üç tanesini (Türkiye, İtalya ve Yunanistan) gerçekleştirdik.

Öğrenciler için 5 tane Öğrenme /Öğretme / Eğitim Faaliyetleri toplantısı var ve şimdiye kadar yine üç tanesi  (Türkiye, İtalya ve Yunanistan) yapıldı.

Projede, öğretmenlerimizin kariyerlerini daha yaratıcı ve daha profesyonel, daha çekici ve yenilikçi hale getirme konusunda daha istekli olmalarını istiyoruz. Proje faaliyetleri ve uluslararası proje toplantıları ile öğretmenlerimiz mesleki gelişimlerini hızlandıracaklardır. Bu projenin yardımıyla, onları sınıfta çeşitlilikle başa çıkmada destekleyeceğiz. Öğretmenler farklı ülkelerde buluştuğunda, işbirlikçi ve yenilikçi uygulamaları benimsemek çok kolay olacak. Bu, öğretmenlerin okuldaki rollerini lider olarak belirlemelerine ve liderliklerini güçlendirmelerine yardımcı olacağız. Proje öğretmenlerin kendilerini ve yeni yaklaşımlarını özgürce ifade etmelerini sağlayacaktır. Derslerde yeni yaklaşımları tartışacak, ayrıca derslerine nasıl uyarlanacağını tartışacaklar. Bu aktiviteleri yaparken, öğrenciler ve ailelerin görüşleri dikkate alınacak ve bu düşünceler özellikle Matematik, Coğrafya, Yabancı Diller ve Sosyal Bilgiler alanlarında kendileri için ne kadar önemli olduğunu gösterecektir. Teknolojiye ve derslerine yeni yaklaşımlar ve yöntemler uygulanacaktır. Bunlar öğretmenlerimizin mesleki kariyerlerinde daha başarılı olmalarına yardımcı olacaktır. Bu proje, öğrencilerin öğrenme ve ilgi alanları hakkındaki güncel sorunlarını görmemize ve onlara göre aktiviteler düzenlememize yardımcı olacaktır. Bu projede hedeflerimize ulaşmamak için, yaratıcı ve yenilikçi öğretmenler olmayı ve bu yollarla öğretmeyi hedefliyoruz. Öğretmenler, öğrencilerin yaratıcılıklarını ve yeniliklerini kullanmaları için yeni yaklaşımlar ve yöntemler kullanacaklar. Bu aynı zamanda öğretmenlerin yaratıcılık ve yeniliklerini geliştirecektir. Öğretmenler, öğrencilerin yenilikçi ve yaratıcı yönlerini keşfetmek için yeni yöntemler uygulayacak ve bu onların kendi yaratıcı ve yenilikçi yönlerini geliştirmelerini sağlayacaktır.”

 

 

Bu haber 293 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...