Milletvekillerini halka verdikleri sözleriz tutmaya davet etti

9 Kasım 2018 18:04

TBMM’de partisi adına söz alarak konuşan İYİ Parti Milletvekili Aylin Cesur,  mecliste muhalefetin verdiği önergelere mahiyeti ne olursa olsun ret oyu verilmesine tepki gösterdi ve milletvekillerine halka verdikleri sözleri tutmaya davet etti

                Down sendromu, otizm, kadına şiddet olayları gibi hassas konularda Mecliste bir araştırma komisyonu kurulması için partisi adına söz alan İYİ Parti Isparta Milletvekili Dr Aylin Cesur, muhalefet partileri tarafından Meclise getirilen ve halkın yararına olsa bile tüm önergelerin tereddütsüz reddedilmesine tepki gösterdi. Cesur, genel kurula katılan milletvekillerine seslenerek, ‘Bugün burada iktidar partisinin bir önerisinde tüm partilerle uzlaşı hâlinde konuşmalar yapıyoruz. Ne mutlu bize çünkü bu konu hepimizin, bütün toplumumuzun. Yalnız, bu millet de hepimizin; bizler buraya seçilerek geldik, bizler milletin temsilcileriyiz. O hâlde özgürce, hiç değilse vicdani konularda uzlaşı istiyorum sayın vekiller sizlerden. Neden bu eller "Teklif eden kim?" diye bakıp ona göre kalkıyor?’ sözlerine yer verdi.

HALKA ŞİKAYET ETTİ

Meclise bugüne kadar halkın menfaatine olacak çok sayıda öneri getirdiklerine değinen Milletvekili Aylin Cesur, AKP ve MHP oyları ile bu önergelerin hepsinin reddedildiğini hatırlatarak sözlerini şöyle sürdürdü:

                “Seçim meydanlarında sözler verdiniz, sözler verdik hepimiz. 3600 ek gösterge sözü verdiniz, emeklilikte yaşa takılanlar için söz verdiniz, FETÖ araştırma komisyonu kurulsun dedik, bütün bunlar için önergeler verdik, reddettiniz. Fındık yahu, fındık için burada neler yaşandı, hep beraber, hepinizin bir kere daha hafızalarına hatırlatmak istiyorum

    Evet, hepsinde aynı şey. Sonuç: Burada milletimize, bu kürsüden bizi dinleyen Türk milletine sesleniyorum: Evet, biz bunlar için, sizlere verdiğimiz sözleri tutmak için elimizden geleni yaparken hep aynı sonucu aldık, AK PARTİ ve MHP oylarıyla reddedildi.”

                YARIN MİLLETE NE DİYECESİNİZ?

                Seçim meydanlarında partiler olarak milletvekili adayları olarak halka sözler verdiklerinden söz eden Milletvekili Aylin Cesur, ‘    Evet sayın milletvekilleri, aslında bu ricam sizler için. Yarın meydanlarda, söz verdiğiniz milletimize ne diyeceksiniz? Evet, sizlere aslında bu benim için iyi niyetli bir yaklaşım olarak, lütfen bir kardeşiniz olarak değerlendirin, oralarda vatandaşlarımızın yüzlerine sizler de bizim gibi hep beraber bakacaksınız. Gelin burada bu Mecliste uyum içerisinde, vicdanlarımıza, toplumumuzun tamamına seslenen konularda beraberce el kaldıralım, bu elleri onun için kaldıralım’ dedi.

                VERDİĞİMİZ SÖZLERİ TUTMAZSAK BİZE DE YAZIKLAR OLSUN

                Konuşmasında sık sık ülkede yaşanan olaylardan örnekler veren Milletvekili Cesur, Çorlu’da yaşanan kazada yaşamını yitiren 24 vatandaşımızdan biri olan 16 yaşındaki Sena Köse’den de söz ederek, ‘Babası Gürkan Köse sosyal paylaşım sitesinde şöyle bir şey paylaşmış, diyor ki: "Kızımın hakkını aramazsam bana yazıklar olsun, sesimi duyun lütfen." Evet, duymazsak ve verdiğimiz sözleri yerine getirmezsek ben de diyorum ki: Hepimize yazıklar olsun bu Mecliste ve bu kürsüde’ diye konuştu.

BABANIN KIZI OLDUĞUNU GÖSTERDİ

                Meclis TV’den de canlı olarak yayınlanan bu konuşmadan sonra Milletvekili Aylin Cesur’u sosyal medya aracılığı ile kutlayanlar oldu. Bazı vatandaşların, ‘ömrünü halka hizmet için adamış Türk demokrasi tarihine adını altın harflerle yazdıran merhum Cumhurbaşkanımız Süleyman Demirel’in 20 yıl yanında yaşamış Aylin Cesur’a da bu yakışırdı. Bizim sesimiz, hislerimizin tercümanı oldu. Baba’nın kızı olduğunu gösterdi’ sözleri ile paylaşımları dikkat çekti.

 

Bu haber 293 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...