“Genel merkezimizin kararı baş tacımızdır”

10 Kasım 2018 10:37

AK Parti İl Başkanı Osman Zabun, belediye başkan adaylığına ilişkin ‘genel merkezimizin uhdesinde, sayın Cumhurbaşkanımızın değerlendirmesindedir” dedi. Zabun, şöyle konuştu:

“AK Parti siyasi arenaya çıktığı günden bu tarafa disiplin içerisinde, ciddi bir hazırlık içerisinde. İlk kez seçime girmiyoruz, defalarca bunu yaşadık. Seçim sürecine ilişkin geleneklerini oturtmuş bir parti. Genel Merkezimiz, il teşkilatımız, ilçe teşkilatlarımız titizlikle hazırlıklarını sürdürüyor. Sürekli genel merkezimiz ile temas halindeyiz. 5 Kasım tarihi itibariyle aday adaylıkları süreci başladı. 5-12 Kasım tarihleri itibariyle belediye başkan aday adaylığı müracaatları alıyoruz. Belediye Meclisi ve İl Genel Meclisi adaylıklarına ilişkin süreci 3 Aralık’a kadar devam ettireceğiz.

Bizim il başkanlığımız görevimiz var. Genel Başkanımızla sıkı temas halindeyiz. Genel Merkezimizle istişare süreci işliyor. Hemşerilerimiz rahat olsunlar. Bu konuyla ilgili netleştiğinde, genel merkezimiz kararını verdiğinde hemşerilerimizle bu kararı paylaşırız. Bu çok açık ve nettir. Kimse sağa-sola çekmesin. Ben il başkanıyım. İl Başkanı olarak vazifem ne ise onu yapıyoruz. Bu süreçte genel merkezimiz ne taktir ederse başımızın tacıdır. Sayın Cumhurbaşkanımızın kararı başımızın tacıdır. AK Parti geniş bir ailedir. Farklı bir duruma da savrulacak değiliz. Ben il başkanlığının ne demek olduğunu çok iyi bilirim. Bundan sonraki sürecin nasıl işletileceğine ilişkin duruşumuz nettir. Bizim için esas olan partimizin ilkeleridir, partimizin bakış açısıdır, şehrimizin bakış açısıdır.

DÖRT DÖRTLÜK KADRO İLE ÇIKACAĞIZ

Sadece il için değil, ilçelerimiz için, beldelerimiz için aynı şey geçerli. Sıkı bir çalışma yürütüyoruz. Hemşerilerimizin karşısına dört dörtlük, mükemmel kadrolarla çıkacağız. İnşallah 31 Mart’ta güzel bir sonuçla bu işi neticelendireceğimizi düşünüyoruz. İl ve ilçe başkanlarının durumuna ilişkin süreç genel merkezimizin uhdesinde, sayın Cumhurbaşkanımızın değerlendirmesindedir. Dolayısıyla verilecek karar hangi tarihte ortaya çıkarsa o tarihte hiç bekletmeden hemşerilerimizle paylaşırız.”

 

Bu haber 288 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...