Isparta beyin göçü yaşayan bir şehir

10 Kasım 2018 10:58

Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, Isparta Değişim ve Gelişim Platformunun (IDGEP) düzenlendiği yemeğe katıldı. Genç işadamları ve çeşitli meslek guruplarından oluşan platform üyeleriyle beyin fırtınası gerçekleştirilirken, platformla, belediyenin ortak çalışma alanları ele alındı.

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın ve belediye meclisi üyelerinin katıldığı programda Isparta Değişim ve Gelişim Platformunun (IDGEP) Başkanı Nazmi Esen, hayata geçirdikleri platform hakkında bilgiler verdi. 2 sene önce 8 arkadaşla birlikte IDGEP’i kurduklarını söyleyen ve ‘Isparta için neler yapabiliriz?’ diye yola çıktıklarını kaydeden Esen, şu anda 40 üyeye ulaştıklarını belirtti. Isparta Belediyesi ile nasıl paydaş olabilecekleri, projelerde nasıl birlikte hareket edebilecekleri noktasında karşılıklı bilgi alışverişinin yapıldığı toplantıda, platform üyelerinin gençlerden oluştuğu, ikinci ve üçüncü jenerasyon olduğu kaydedildi. Esen, “Daha bütünleyici, daha geniş çevreye ulaşımı hedefledik. Bunun için platform üyeleri çeşitli meslek guruplarından oluşmakta. 2 yıldır sosyal sorumluluk projeleri yürütüyoruz. Isparta’yı kalkındırma hedefindeyiz” dedi. Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ın gençlere önem verdiğini dile getiren Başkan Esen, “Gençlere önem veriyorsunuz. Isparta’nın siyasetinde, ticaretinde bizlerde olalım istiyoruz. Objektif olarak çalışıyoruz” görüşlerinde bulundu.

Mutlu bir akşam yaşadıklarını söyleyen Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın da, “Sizleri tanımaktan sevinçliyim. Çoğunuzun babası benim arkadaşım. Sizler benim evlatlarımsınız. Sizlerin bir araya gelmesi bile şehrimiz için çok önemli bir olaydır” dedi. Siyasette kıskanmanın, ayak kaydırmak için uğraşmanın kötü bir olay olduğuna dikkat çeken Günaydın, platform üyelerinin birbiriyle yardımlaşmak gibi bir yapıya sahip olduğunu belirtti. Günaydın, “Isparta beyin göçün yaşayan bir şehir. Çocuklarımız en güzel eğitim alıyor, birincilikler kazanıyor ancak Isparta’ya dönerek iş hayatını devam ettirmiyor. Dolayısıyla Isparta beyin göçü veren bir şehirdir. Gençlerimizin Isparta’ya hizmet etmesini bekliyorum. Siz gençleri görünce sevinç duydum. Birleşirseniz, çalışırsanız üretim yaparsanız Isparta Belediyesi olarak yardıma hazırım. Arkanızda Isparta Belediyesi var. Kültürel, ekonomik, iktisadi, turizm birbirinin kardeşidir. Hiçbirisini küçümsememiz gerekiyor. Çalışmamız lazım. Birleşin yatırım yapın. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi ‘üretim, üretim, üretim. Çalışmak, çalışmak, çalışmak’ gerekir. Çalışalım arkadaşlar” şeklinde konuştu.

Buluşmada karşılıklı görüş alışverişinde bulunulurken, toplantı soru ve cevap şeklinde devam etti. Bir soru üzerine Başkan Günaydın, Isparta Belediyesi olarak bugüne kadar yaptıkları yatırımlar ve bir sonraki dönemde yapılacaklar ile ilgili platform üyelerine bilgiler verdi. Günaydın, Türkiye’de altyapısı biten tek şehrin Isparta olduğunu, arzusunun Isparta’yı Türkiye’nin ve dünyanın örnek şehri yapmak olduğuna değindi. Günaydın, “Isparta’yı bir dünya şehri yapmak istiyorum. Isparta’da sanayiyi geliştirmemiz lazım. Şehrimize gülden yıllık 40 milyon dolarlık girdi sağlanıyor. Benim hedefim bunun bir milyar dolara çıkarılmasıdır. Bunun için de ilk adım olarak ilk defa bir Gül Fuarı Isparta’mızda düzenlenmiştir. Hedef bir milyar dolar, bunun için bu fuarı düzenledik” dedi. Isparta’nın fuar kenti olması gerektiğini bunun için Gökkubbe ile ciddi mesafeler kat edildiğini belirten Günaydın, yeni dönemde bir kilometre uzunluğunda ve 100 metre genişliğinde yeni fuar alanının yapılacağını, projelerinin hazırlandığını duyurdu. Günaydın, “Dünya gül merkezi Isparta olacak” ifadesinde bulundu.

Platform üyeleri, Isparta’yı yeşil bir şehir, altyapısı tamamlanmış bir şehir, güzel bir şehir yaptığı için Başkan Günaydın’a teşekkür ederken, yeni dönem için başarı dileklerinde bulundular.

Bu haber 293 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...