ISPARTA’YA VERGİ MAHKEMESİ KURULMASI İSTEMİ

12 Kasım 2018 17:50

Isparta Barosu Başkanı Gökmen Gökmenoğlu ve yönetimi Ankara’da  bir dizi ziyaretlerde bulundu. Adalet Bakanı ile İçişleri Bakanı tarafından kabul edilen Baro Heyeti, Isparta Milletvekillerini ziyaretinde ‘Vergi Mahkemesi’ ihtiyacını gündeme getirdi.

                Isparta Barosu’nda yapılan genel kurul sonrasında yeniden göreve seçilen Av. Gökmen Gökmenoğlu ile yönetim kurulu ve TOBB delegeleri Ankara çıkarması yaptı. Gökmenoğlu ve beraberindeki heyet ilk ziyaretini Adalet Bakanı Abdül Hamit Gül’e yaptı. Bakan Gül ile samimi bir ortamda gerçekleşen ziyarette Baro Başkanı Gökmenoğlu, mesleği sorunlar ve savunma mesleğine ilişkin talepleri gündeme getirdi. Baro Heyeti, Adalet Bakanlığı’ndan Bakan Yardımcıları Hilmi Bilgin ile Cengiz Öner’i de ziyaret etti.

                Isparta Barosu heyeti, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından da kabul edildi. Ziyarette Soylu’nun yakın arkadaşı TOBB Delegesi Av. Tahir Alan da hazır bulundu.

                Baro Başkanı Gökmenoğlu ve beraberindekiler TBMM’de Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Süreyya Sadi Bilgiç ile Isparta Milletvekilleri Recep Özel ve Aylin Cesur’u ziyaret ettiler. Afyonkarahisar Milletvekili Av. Ali Özkaya da TBMM’deki odasında ziyaret edildi.

                Baro Başkanı Av. Gökmenoğlu, milletvekillerinden Isparta’ya vergi mahkemesi kurulması için destek istedi. Vergi  Mahkemesi ile Isparta’nın yargının merkezi olacağını belirten Gökmenoğlu, son32 muhabirine şu açıklamalarda bulundu:

“Isparta’nın vergi mahkemesi işleri çok fazla. Bunlar için bütün Ispartalılar Antalya’ya gidiyor. Isparta’da vergi mahkemesi kurulursa hem Isparta hem Burdur’un davaları burada görülecek. Isparta, bu konuda bölge olacak. Yeni hakim gelecek, personal gelecek. Vergi Mahkemesi’nin kurulması 50 kişinin istihdamı demek. Yargının fabrikası gibi. Isparta’nın yargı merkezi olması noktasında çok önemli bir konu. Bu konuda 8 yıldır çalışıyoruz. Milletvekillerimize talebimizi ilettik, desteklerini istedik. Her ilde Vergi Mahkemesi yok. Antalya gibi büyük illerde var. Isparta ve Burdur Defterdarlığı da bu mahkemenin kurulmasını istiyor.”

               

Bu haber 302 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...