ÇİN ZULMUNE SİVİL TOPLUM ÖRGÜTLERİNDEN TEPKİ..

12 Kasım 2018 17:51

Isparta’da sivil toplum kuruluşları; Yemen ve Doğu Türkistan’da Suudi yönetimi ile Ortadoğu’da mezhep nüfuzu için çalışan İran’ın çabalarının sonucunda katledilen çocuklar ve bombalanan hastanelere sert tepki gösterdi.

Yemen, Kudüs, Doğu Türkistan’da yaşanan ve özellikle çocukların zarar gördüğü zulmü kınamak için dün Mimar Sinan Cami önünde kitlesel basın açıklaması yapıldı.

Dün Cuma namazına müteakip gerçekleştirilen tepki gösterisine; Memur – Sen İl Temsilcisi İhsan Arıcı, İYİLİKDER Isparta Şube Başkanı Ramazan Toker, İmam Hatip Platformu Isparta Temsilcisi Abdurrahman Akçil, Isparta 15 Temmuz İmam – Hatipliler Derneği Başkanı Ramazan Çapan, Ziraat Odası Başkanı Mustahattin Can Selçuk ile çok sayıda vatandaş katıldı. Katılımcılar adına hazırlanan basın açıklamasını Isparta 15 Temmuz İmam – Hatipliler Derneği Başkanı Ramazan Çapan yaptı. Çapan açıklamasında; “Yüreği mazlum coğrafyalar için kanayan kıymetli katılımcılar, sivil toplum örgütlerimizin değerli temsilcileri ümmet davasının yılmaz neferleri Yemen ve Doğu Türkistan’a dikkat çekmek için hazırladığımız programa hoşgeldiniz. Türkiye’den gördüğümüz kadarıyla, zalim Suudi Yönetimi ile Ortadoğu’da mezhep nüfuzu için çalışan İran’ın çabalarının, sonucunda katledilen çocuklar, bombalanan hastaneler ve dünya Müslümanlarının bu işe duyarsızlığı bizleri kahrediyor.

Doğu Türkistan ise dünyaya kapalı olmasından dolayı Çinin zulmü altında her gün bir başka dram yaşıyor.. Suudi Amerika önderliğindeki koalisyonun Yemen’e karşı başlattığı savaş sonucunda sivil kayıplar 2017 den bu yana Sadece çocuklar için 50 bini geçmiş durumda. Yüzbinlerce insan yerini yurdunu terk etmek zorunda kalırken, milyonlarca insan da açlığın ve kuşatmanın pençesinde kendisine uzanacak bir yardım eli bekliyor. Suudi rejimi, Yemen’e gıda yardımı yapılmasına da müsaade etmiyor. Yemen açlığa ve hastalığa mahkum ediliyor. Dünya kamuoyu olabildiğince sakin, olabildiğince sessiz ve tepkisiz. Öte taraftan Doğu Türkistan’dan zaman zaman sadece Müslüman kimliğinden dolayı oruç tutmanın, namaz kılmanın başörtüsü takmanın yasaklandığı haberleri ile çalkalanıyor. 35 milyon Doğu Türkistan Kominist Çin zulmü ile inim inim inliyor. Doğu Türkistanlı kardeşlerimiz Filistinin yaşadığı dramı Çin’in içerisinde onlarca bölgede yaşıyor.

Yemen de Suud - ABD koalisyonuna karşı, bölgede bağımsız bir siyasi iradenin ortaya çıkmış olmasıdır bu zulümlerin başlama sebebi. Uzun süredir siyasi istikrarsızlığın yaşandığı Yemen'de meşru yönetime darbe yapan Husiler, Eylül 2014'ten bu yana başkent Sana ve bazı bölgelerin denetimini elinde tutuyor. Ülkenin birçok kenti ordu ile Husiler arası hastalıktır. Hacılarımızın dünya kadar kurban kestiği kutsal beldelerin hemen yanındaki ülkeden bahsediyoruz. Bu ülkeye şu an, gıda maddelerinin geçişine izin verilmemekte, gıda ve insani yardım malzemesi taşıyan gemi ve araçlara el koyulmakta, uzun bir süredir Yemen'in hiçbir Vilayetine uçaklar gitmemektedir. Abluka ve acımasız bombardımanlar, insani krize, kriz açlığa, açlık ise başta veba olmak üzere son derece riskli bulaşıcı hastalıkların milyonlarca masumu etkilemesine yol açmıştır. Suudilerin başı çektiği koalisyon hastaneleri, ambulansları ve düğünler de hedefe maalesef girmekte; her mezhep ve meşrepten insan topluluklarına karşı saldırılar gerçekleştirmektedir. Bahreyn’den Suriye’ye, Mısır’dan Yemen’e uzanan karanlık, darbeci ve katliamcı kimliğiyle Suud yönetiminin ve Suriye'de olduğu gibi İran'ın tutumlarının, Allah’a ve halklara vereceği hesap çığ gibi büyümektedir. Ey zalimler!!! ne dünyada, ne de ahirette bu işin sonu yok. Akletmez misiniz! düşünmez misiniz! Müslümanlar olarak İslam ümmetinin içine düştüğü ve İslam coğrafyasının her bir yanını saran yangınlara karşı sorumluluklarımızı hatırlatmamız gerekir. Görüyor ve biliyoruz ki İslam dünyasındaki devletler, çıkarlara ve emperyalistlere değil, Allah’a karşı yükümlü olduklarını unutup, bu bilinçten uzaklaştıkça, katliam ve zulümler artmaktadır. Her birimize düşen şey hiçbir komplekse kapılmaksızın kimden gelirse gelsin zulmün karşısına dikilmek, mazlumların yanında olmaktır.

Yoksa Yemen'de her 10 dakikada 1 çocuk hayatını kaybetmeye devam edecek. Her yıl 30 bin çocuk hayatını kaybediyor. 40 bin çocuk ölüm riski ile karşı karşıya... 11 milyon çocuk insani yardım bekliyor duyun ey insanlık... Bu sese kulak verin… Din kardeşlerimiz açlıktan, sefaletten ölürken bizler sefahat içinde yaşamamalıyız. Duyuramıyoruz insanlığa.... Evimiz, işimiz, vazgeçemediklerimiz derken neler kaçıyor gözümüz önünden... Allah indinde sınırların önemi yok. Hesap sorarsa Rabbimiz nasıl cevap vereceğiz? Dualarımızdasınız Ey Yemenli kardeşlerimiz Dualarda ve gönüllerdesiniz Ey Doğu Türkistanlı kardeşlerimiz...Dualarımızdasınız Filistinli kardeşlerimiz, Masum ve Mazlum İslam coğrafyası dualarımızdasınız.. Söylenecek söz çok ama bu kadariyle yetinmek istiyoruz. Sözlerimizi söyledik dularımızda ve teheccüdlerde inşaalllah unutmayalım tüm dünyada ki mazlum ve mağdur kardeşlerimizi.. Maddi destek için Yemen yaz 4025 e gönder 10 TL bağış yapmış olursunuz...Hepinizi bu bağışa davet ediyoruz... Son söz şüphesiz ki Rabbimiz zalimleri can yakıcı bir azapla cezalandıracaktır! Zalimler Allah’a ve mazlumlara hesap vermekten kurtulamayacaktır! Kahrolsun Emperyalist katiller! Kahrolsun İşbirlikçi rejimler! Yaşasın Yemen halkının direnişi! Katılımınızdan dolayı tüm yürekli dostlara ve katkı anlamında emek veren basınımız dahil tüm emek verenlere teşekkür ediyoruz” dedi.

 

 

Bu haber 381 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...