Cezalar caydırıcı değil!

24 Şubat 2013 00:22

Zabıtadan sorumlu Belediye Başkan Yardımcısı Altan Uğurlu, bazı esnafların duyarsız davranışlarından bıktıklarını bildirdi. Bu konuda bundan sonra taviz vermeyeceklerini ve cezai işlemleri derhal uygulayacaklarını ifade eden Uğurlu, “Esnafa göz yumsan tezgâhını yolun ortasına çıkaracak. İnsanlarda kendini terbiye etme, kanunlara uyma anlayışı yok” dedi.

Esnafların kaldırımlardaki haksız işgalleri vatandaşın canına tak dedi. Durumu fark eden Belediye, esnafları önce afişlerle uyardı. Şimdi cezai işlemler başlıyor. Kurallara uymayan esnafa yasal çerçevede ceza yağacak. Zabıtadan sorumlu Belediye Başkan Yardımcısı Altan Uğurlu, bundan sonra esnafa “Af yok” dedi. Yönetmelikte belirtilen şekliyle limitlere göre cezaları bundan sonra sıklaştıracaklarını açıklayan Uğurlu, “Yoğun şekilde şikâyetler bize gelmeye başladı. En çok spot eşya satanlar ve konfeksiyonlardan şikâyetler geliyor” diye konuştu.

ESNAFA İZİN VERSEN YOLUN ORTASINA ÇIKACAK

Esnafların duyarlı davranmamalarından şikayet eden Uğurlu, şöyle devam etti: “Esnaflara izin versek inanın yolun ortasına bile çıkarlar. Ne kadar yola çıkarsa o kadar çok ürün satacağını düşünüyor. 50 bisikleti çıkarıp yolu işgal etmenin anlamı yok, 2 bisikleti koy yine görünüyor. Zaten kaldırımlarımız dar. Bir de üstüne kaldırıma malzeme çıkarılıyor, insanlar geçemiyor. Yayaların haklarına tecavüz ediyorlar. Kimsenin buna hakkı yok. Yayaların haklarına saygılı olsunlar. Yaya kaldırımdan geçemeyince ne yapıyor, yola iniyor. Hal böyle olunca kaza meydana geliyor ve hayatını kaybediyor. Özellikle bunu Özkanlar Kavşağı’nda görüyoruz. Zabıta olarak gerekeni yapacağımızı bildiriyoruz. Daha önce afişlerle uyarılarımızı yaptık. Bundan sonra cezai işlemleri sıklaştıracağız.

CEZALAR TEKRAR DÜZENLENMELİ

Cezaların caydırıcı olmaması bizi sıkıntıya sokuyor. Biran önce cezaların yeniden düzenlenip caydırıcı düzeye getirilmesi gerekiyor. Bazı esnafımızı cezayı ödüyor aynı şeyi yine yapıyor, insanlarda kendini terbiye etme, kanunlara uyma anlayışı yok. Bile bile bu suçu işliyor. Sıkıntı burada. Aynı konuda ayda 4-5 kayıt geliyor bize. Yani aynı esnaf aynı konuda ayda 4-5 defa bu suçu işliyor. İnsanlarımızın eğitimiyle alakalı bir durum bu.

ESNAFA TAVSİYEM DİKKATLİ OLMALARI

Öte yandan birahanelerde ciddi sıkıntılar yaşıyoruz. Kabahatler kanuna göre yaptığımız işlemlerin haddi hesabı yok. Buralarda çalışan bayanlar konusunda denetimlerde sıkıntı çıkıyor. Cezası 700 TL. Bu işletmeler cezayı yiyor ama aynı şeyi yine yapıyor. Daha öncede dediğim gibi cezalar caydırıcı değil. Demek ki bu cezalar suçu işleyenlere dokunmuyor.

ALO 153’Ü ARAYIN

Bundan önce esnafımızı sıkmıyorduk ama bundan sonra en ufak suçta cezai işlemleri yapacağız. Yayaların da hakları var. Alo 153 Zabıta ihbar hattımız var. Vatandaşlarımız gördükleri sıkıntıları buradan bize ulaştırabilirler. İhbar geldiği zaman anında harekete geçiyoruz.

KORSAN SATICIYA GEÇİT YOK

Diğer taraftan şehrimizin muhtelif yerlerinde maliyeye kaydı olmayan korsan satıcıların yoğun olarak bulunduğu tespitini yaptık. Bundan önce denetimlerimizi yapıyorduk ama bundan sonra daha sıkı yapacağız. Özellikle cami önlerinde yapılıyor korsan satışlar. Vatandaş buradan aldıkları ürünlerden mağdur olabiliyor. Kaçak mı çalıntı mı belli değil. Bu tür satıcıların önüne geçeceğiz.”

 

 

Bu haber 775 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...