Bölge Hastanesi’nde son söz bugün söylenecek

24 Şubat 2013 00:27

Yıllardır yapımı ertelenen Bölge Hastanesi Projesi’nde nihayet karar alınıyor. Bugün düzenlenecek ve açık eksiltme usulü yapılacak olan ihale sonrası hastanenin yapımına başlanılacak. Hastanenin temeli haziran ya da temmuz aylarında atılması planlanıyor. Temel atma törenine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılacağı öğrenildi.

Bölge Hastanesi ihalesinde son dönemece girildi. Daha önce 31 Ocak'ta son teklifler alınacak iken iki istekliden Kolin İnşaat AŞ - İspanyol Assignia Infraestructures ortak girişiminin talebi üzerine ertelenen ihale bugün saat 14.30’da başlayacak. Açık eksiltme usulü ile son istekli çekilene kadar devam edecek turlar sonunda en uygun fiyatı veren istekli ihaleyi alacak.

SÜREÇ NASIL GELİŞTİ

Bilindiği üzere ihaleye Akfen Holding İnşaat AŞ ile Kolin İnşaat – İspanyol Assignia Inraestructures ortak girişimi olmak üzere iki firma son tekliflerini verecekti. 15 Şubat da nihai teklif verme aşamasında ilginç bir gelişme yaşandı.  Kolin İnşaat AŞ henüz ilk fiyat teklifleri verilmemişken, bu ihale için önceden yeterlilik almış İspanyol Assignia Infraestructures firmasına ortak olmuştu. Daha sonra da ilk fiyat teklifleri verilmişti. 15 Şubat’ta son teklifler öncesi erteleme talebi isteyen Kolin İnşaat AŞ – İspanyol Assignia ortak girişiminden Kolin İnşaat’ın ayrılması üzerine, bu ihale ile hiçbir ilgisi olmayan ve ön yeterliliğine müracaat etmemiş,  ilk teklif için fiyat dahi vermemiş Sıla Danışmanlık Medikal Ltd,  Rönesans Medikal Yatırımlar AŞ,  Rönesans İnşaat AŞ,  ŞAM İnşaat Ltd. isimlerindeki 4 yeni firma ortada açıklanmış bir fiyat varken son teklif öncesi İspanyol Assignia firmasına ortak olduklarını açıkladılar. Bu durum çevrelerce çok ilginç bir gelişme olarak değerlendirildi.

1000 KİŞİ İSTİHDAM EDİLECEK

Bu gelişmeler sonrası artık ihalenin kimde kalacağı bugün açık eksiltme sonucu belli olacak. İhaleyi alan firma 2 senede hastaneyi anahtar teslim inşa edecek, 25 yıl boyunca işletecek ve en az 1000 kişiye iş imkânı sağlayacak. Firma 25 yılsonunda hastaneyi Sağlık Bakanlığı’na devredecek.

İhaleye katılacak firmaların geçmişi şu şekilde:

SILA DANIŞMANLIK

Sıla Danışmanlık firması Ankara’da Dr. İhsan Şahin’e ait, Özel Fizik Tedavi merkezi var ve bugüne kadar Medikal Park ile ortak olarak Elazığ Hastanesi, Bursa Hastanesi, Yozgat Hastanesi ve Türkiye’nin pek çok yerinde yapılacak Fizik Tedavi Hastanelerinin ihalelerini aldı.

RÖNESANS İNŞAAT

Ortaklığın diğer üyesi Rönesans İnşaat AŞ sahibi Erman Ilıcak, Türkiye’nin 20 zengini arasında yer alıyor, yatırımlarının önemli bölümü Rusya’da ve Türkiye’de Optimum alışveriş merkezlerini yapmakla ünlü. Hastane kampusu içerisinde de bilindiği üzere55.000 m2ticari alan arazisi de ihaleyi alan firmaya verilecek ve 25 yıl boyunca işletecek. Rönesans Holding aynı zamanda hem Türkiye’de hem Rusya’da, Acıbadem Hastaneleri sahibi Mehmet Ali Aydınlar ile ortak sağlık ve konut projeleri üzerinde çalışıyor.

AKFEN HOLDİNG

Türkiye’nin saygın başarılı işadamlarından Hamdi Akın’ın başkanı olduğu ve hastane ihalesi sürecinde Isparta kamuoyunda da adından çok söz edilen Akfen Holding İnşaat AŞ ise başta Medine Havalimanı olmak üzere, İstanbul, Ankara, İzmir ve yurtdışında pek çok havalimanı inşa eden işleten TAV Havalimanları İnşaat AŞ’nin, Novotel’lerin, İbis Otelleri’nin de sahiplerinden. Akfen Holding Türkiye’de başta hizmet, enerji sektörleri olmak üzere 120 şirketi ile 35.000 kişiye iş sağlıyor.

 

 

Bu haber 1257 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...