ÇÜNÜR’LÜLER BELEDİYE HİZMETLERİNİ YERİNDE İNCELEDİLER

14 Kasım 2018 15:18

Çünür Mahallesinde oturan vatandaşlar Isparta Belediyesi tarafından şehre kazandırılan başta yeni otogar olmak üzere çeşitli yatırımları yerinde gezerek, yetkililerden bilgiler aldı. Çünür sakinleri ardından Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’ı makamında ziyaret ederek, yapılan çalışmalardan dolayı teşekkürlerini iletti.

Isparta Belediyesi şehrin dört bir yanında kalıcı eserlerini inşa etmeye devam ediyor. Kimisi tamamlanan, kimisinin ise inşaat çalışmaları devam eden yatırımlar, vatandaşların dikkatini çekmeye devam ediyor. Bu kapsamda Çünür Mahallesi sakinleri başta kendi mahallelerine yapılan altyapı ve asfalt çalışmaları ile birlikte Yaşayan Otogar inşaatını gezerek, yapılanlar hakkında yetkililerden bilgiler aldı. Çünür Mahallesi Muhtarı Kadriye Bilgiç ve mahalle sakinleri yeni otogar inşaatının yanı sıra, Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi, Gökkubbe Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi ile Etnografya Müzesini gezdi.

Çünür Mahallesi sakinleri ilk olarak mahallelerine 200 dönüm üzerine kurulan Yaşayan Otogar inşaatını gezdi. Vatandaşlar yapılan çalışmalar ve kullanılan teknolojik imkânlar ve yapısal güzelliklerden dolayı etkilendiklerini dile getirirken, Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinde de sokak hayvanlarına ilişkin bilgiler aldı. Merkezi gezen vatandaşlar ardından Gökkubbe Fuar ve Kongre Merkezi ile Etnografya Müzesini de dolaştı. Gökkubbe’nin kapsını yakından inceleyen ve yapılan çalışmalar karşısında hayranlıklarını gizleyemeyen mahalle sakinleri yine Etnografya Müzesinde sergilenen Isparta Halıları, Toros Kilimleri ve diğer objeleri yakından incelediler.

Gezi sonrasında değerlendirmelerde bulunan mahalle sakinleri, “Hizmetler karşısında çok duygulandık. Hayvan barınağı gezimizde, hayvanlara değer verildiğini hissettik. Başkanımız Isparta’mıza çok güzel hizmetler yaptı. Tekrar başkan olmasını isteriz. Kendisinden çok memnununuz. Çok teşekkür ediyoruz. Bağdat Caddesi gibi yollar yaptı. Çünür’ü çok geliştirdi. Isparta’yı geliştirdi, her şeyimizi ayağımıza getirdi. Başkanımızdan çok memnunuz” dediler.

Bugünkü programın çok farklı olduğunu dile getiren Çünür Mahallesi Muhtarı Kadriye Bilgiç de “Çünür Mahallesinde bayanlar beraber başkanımızı otogar inşaatında beklerken bu program bize de bir sürpriz oldu. Başkanımızın yaptığı yerleri halkımızın görmesi bir farklılık oldu. Çok memnun kaldılar. ‘otogarın inşaatı durduruldu, artık yapılmayacak’ dediklerinde, yapıldıklarını gördüler. Çünür Mahallemize dökülen asfaltların ne kadar çok olduğunu gördüler. Kendileri de ‘Bağdat Caddesi kadar güzel olmuş’ diyorlar. Başkanımızın çalışmalarından çok memnunuz. Bu halk başkanımıza gerekeni yapar. Allah yolunu açık etsin” görüşlerinde bulundu.

Gezi ve incelemelerinin ardından Başkan Günaydın’ı makamında ziyaret eden Çünür sakinleri yapılan çalışmalardan dolayı bir kez daha teşekkür ettiler. Ziyaretten duyduğu memnuniyetini ifade eden Başkan Günaydın da, “Çünür sakinlerimiz belediyemiz tarafından yapılan, yapımı devam eden yerleri dolaştılar ve çalışmalarla ilgili halk kontrolörlüğü yaptılar. Halkımız memnuniyetlerini ifade ediyorlar. Bazı kesimler Çünür Yenişehir’in asfaltı ‘bahara kaldı, seneye kaldı’ diyorlardı.  Bu mahalle sakinlerimizi üzmüştü ancak bunun da böyle olmadığını görmüş oldular. Çünür Yenişehir için ciddi harcama yaptık. Çünür Mahallesi, Isparta’mızın gözdesi oldu. Çünür Mahallemize üç parkımızın yapımına başlıyoruz. Şehrimizin en zengin park alanlarından birisi Çünür’de olacak. Çünür Yenişehir’in caddelerine hem cadde numaraları, hem de Türk büyüklerimiz ile yine Çünür Mahallesinde yaşamış iki isim konacak. Yapılan çalışmaların Çünür’e ve Isparta’mıza hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerinde bulundu.

 

 

Bu haber 435 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...