Tural´dan Esnaf’a Müjde!

15 Kasım 2018 18:01

S.S. 6. Bölge ESKKK Birliği Başkanı Ahmet Tural, Ankara'da Ticaret Bakanlığı ile TESKOMB’ un ortaklaşa hazırlamış olduğu “Kredi ve Kefalet Kooperatiflerince Uygulanan Gecikme Faizlerinin Düşürülmesine” ilişkin toplantıya katıldı. Tural Ankara'dan eli boş dönmedi.

Tural yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi; "Kooperatifler tarafından uygulanacak gecikme faiz oranı üst sınırı bir aya kadar olan gecikmelerde yüzde 16'ya, bir aydan fazla gecikmelerde ise yüzde 20'ye çekilerek, esnaf ve sanatkârın faiz yükü hafifletilecek." Ticaret Bakanlığı ile TESKOMB’ un ortaklaşa hazırlamış olduğu ve Kooperatif Ortaklarımızı yakından ilgilendiren “Kredi ve Kefalet Kooperatiflerince Uygulanan Gecikme Faizlerinin Düşürülmesine” ilişkin toplantı Ticaret Bakanımız Sayın Ruhsar PEKCAN, TESKOMB Genel Başkanımız Sayın Abdulkadir AKGÜL ve beraberindeki Yönetim, Denetim Kurulu Üyelerinin katılımıyla gerçekleştirilmiştir.

Toplantımızın Ülkemize, Milletimize ve Esnaf Sanatkârlarımıza hayırlar getirmesini Cenab-ı Allah’ tan niyaz eder, Bu önemli adımın atılmasında öncülük eden Teskomb Genel Başkanımız Sayın Abdulkadir AKGÜL’ e teşekkürlerimizi sunar, teşekkürlerimi sunar, çalışmalarında başarılarının devamını dilerim. dedi.

TOPLANTI SONRASI AÇIKLAMA BAKANDAN

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, "Kooperatifler tarafından uygulanacak gecikme faiz oranı üst sınırı bir aya kadar olan gecikmelerde yüzde 16'ya, bir aydan fazla gecikmelerde ise yüzde 20'ye çekilecek" dedi.

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, kredi ve kefalet kooperatiflerince uygulanan gecikme faizlerinde yapılan indirime ilişkin basın toplantısı düzenledi. Bakan Pekcan, "Kooperatifler tarafından uygulanacak gecikme faiz oranı üst sınırı bir aya kadar olan gecikmelerde yüzde 16'ya, bir aydan fazla gecikmelerde ise yüzde 20'ye çekilerek, esnaf ve sanatkarın faiz yükü hafifletilecek." dedi. Bakan Pekcan açıklamasının devamında şunları söyledi: "(TESKOMB kredilerinde gecikme faizinin indirilmesi) Bu uygulamayla, borçlu ve bunların kefilleriyle birlikte yaklaşık 250 bin esnaf ve sanatkârın gecikmiş 1 milyar 500 milyon liraya ulaşan borcunda iyileştirme sağlanması ve bu kapsamda yaklaşık 300 milyon lira gecikme faizinin düşürülmesi mümkün olabilecektir."

 

 

Bu haber 309 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...