Özel Isparta Hastanesinden teknolojik atak

16 Kasım 2018 18:21

Özel Isparta Hastanesi, başta Isparta olmak üzere, bölge halkına hizmet etmek için, en son sistem teknolojik cihazları bünyesine katmaya devam ediyor. Geçtiğimiz ay, yine teknolojik bir mamografi cihazını bünyesine katan Özel Isparta Hastanesi, bu ay da ‘light surge position’ özelliği ön plana çıkan ultrason cihazını Isparta ve bölge halkının hizmetine sundu.

BEBEK İLE İLGİLİ HER BİLGİ ALINABİLECEK

‘Light surge position’ özelliği ile öne çıkan teknolojik ultrason cihazı sayesinde, anne karnında ki bebek ile ilgili her türlü bilgiye kesintisiz ulaşılabilecek. Konu ile ilgili olarak görüşlerini aldığımız, Özel Isparta Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı,  Tüp Bebek Merkezi sorumlusu Prof. Dr. Hakan Kaya, ‘Bu cihazın yeni eklenen özelliklerini sayarsak, 2 ve 4 boyutlu görüntülemeleri var. Yine anne karnında çocuğu değerlendirmede otomatik hesaplamaları var. Hekim bu değerlendirmeyi beğenmezse değiştirebiliyor ama ultrason cihazımız kendi görüşünü söylüyor” dedi.

‘LİGHT SURGE POSİTİON’

Cihazın çok yönlü özelliklerini anlatan Kaya şöyle devam etti; “Bugüne kadar benim de ilk kez gördüğüm bir özelliği var cihazın. Light surge position özelliği şu anlama geliyor, anne karnında çocuğu değerlendirirken göremediğiniz; sağından solundan, üstünden altından, arkasından önünden bebeğe bakarak her noktasını en ince ayrıntısına kadar bakabiliyorsunuz. Mesela anne karnında ki bebeğin üst dudağına bakıyorsunuz, yarığı lekesi var mı diye. Mesela dili nasıl, bebeğin dilinde büyüklük var mı gibi..”

DONANIMIMIZA BİR CİHAZ DAHA KATTIK

Prof. Dr. Hakan Kaya, Özel Isparta Hastanesi’nin üst düzeyde olan cihaz donanımına bir yeni teknolojik cihaz daha kattıklarının altını çizerek, piyasada kullanılan ultrason cihazlarının yerine, Isparta ve bölge halkına daha iyi hizmet verebilmek için son teknoloji ultrason cihazı aldıklarını belirterek, yaptıkları yatırımın Isparta’da bir ilk olduğunu vurguladı. Kaya; “Hastanemizde ki cihazlara yeni bir cihaz daha katarken mutlaka Isparta’da olmayan bir yönünü bulup koymaya çalıştık. Daha önce de mamografide bu görüşümü beyan etmiştim. Bizim amacımız hep bu yönde oldu, aynı olan cihazları almanın bir manası yok, hep yeni bir cihaz kazandırmaya çalıştık ve çalışıyoruz” şeklinde görüşlerini bildirdi.

 

Bu haber 388 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...