Final Okulları güller diyarında

16 Kasım 2018 18:23

Final’in 2006’da başlayan okul hamlesi 12 yılda devleşti. Final’in okullaşma zincirine 79. İl olarak Isparta’da katılıyor. Ortaokul ve liseden oluşacak Isparta Final Okulları, Şehir AVM’de 2220 m2 kapalı alanda, 500 öğrenci kapasitesi ile açılıyor.

Isparta’da özel okul yatırımlarına Final de dahil oluyor. Türkiye’de 2006 yılında okullaşma hamlesi başlatan Final Eğitim Kurumları, okul zincirine Isparta’yı da dahil ediyor. Final, Isparta ile birlikte 79. şehirde okullaşmayı sağlamış olacak. Tüfekçi ailesinin yatırımını tamamladığı Şehir AVM’nin arka tarafında 2220 m2’lik kapalı alanda kurulacak Final Okulları, ortaokul ve lise eğitimi verecek. 2018-2019 Eğitim ve Öğretim Yılı için kayıtlar Mart-2019’da başlayacak. Final, Isparta okulları için 2 milyon TL’lik yatırım yapacak.

Final Okulları yatırımını 2001’den bu yana Final markası ile dershanecilik sektöründe faaliyet gösteren 3 girişimci öğretmen gerçekleştiriyor. Tarih Öğretmeni Erdal Dağtekin, Türkçe Öğretmeni Selim Öncel ile Matematik Öğretmeni Osman Yadigar, özel öğretim kursu faaliyetlerinin yanına okulu da dahil ediyor. Özkanlar Kavşağı’ndaki binada yıllarca faaliyet gösterdikten sonra Pirimehmet Mahallesi’ndeki 1200 m2 kapalı alana sahip yerine taşınan Final Özel Öğretim Kursu, 2018-YKS’de önemli başarılara imza attı. Final, 26 öğrencisini Tıp fakülteleri, 11 öğrencisini Hukuk fakülteleri, 12 öğrencisini diş hekimliği fakülteleri, 6 öğrencisini FTR, 10 öğrencisini hemşirelik, 46 öğrencisini mühendislik ve mimarlık fakülteleri ile 13 öiğrencisini eğitim fakültelerine yerleştirme başarısı gösterdi.

Ve Final şimdi Isparta’da okullaşıyor. 3 girişimci öğretmen, Tüfekçi ailesinin yatırımını tamamladığı Şehir AVM’nin arka bölümünde 2 milyon TL’lik yatırımla Final Okulları’nı kuruyor. 2220 m2’lik kapalı alanda 20 derslikten oluşacak okul, ortaokul ve lise eğitimini kapsayacak. 500 öğrenci kapasiteli okul, 2018-2019 Eğitim ve Öğretim Yılı’na hazırlanacak.

Final Eğitim Kurumları Kurucu Temsilcisi Tarih Öğretmeni Erdal Dağtekin, Isparta’nın kurumsal bir okula ihtiyacı olduğunu belirterek Isparta Gazetesi’ne şöyle konuştu:

“Türkiye’de özel öğretime ihtiyaç var. Türkiye’de Final’in 650 kurumu var. 80 civarında okulumuz var. İnsanların arayışı var. Mevcut özel okullar yetmiyor. İnsanların kurumsal arayışları var, markalar isteniyor. Bu ihtiyaca cevap verebilmek için burada inşallah okulumuzu açıyoruz.

Final Okulları’nı kuranlar eğitimci. Baştaki kadro işin temelinden geliyor. Bu işi yapan eğitimciler. Eğitimci olunca öğrenci ne istiyor, beklentisi ne çok iyi biliyorlar. Bu nedenle sistem, yayınlarımız ve program ona göre hazırlanmış. Isparta’nın zaten eğitim seviyesi çok iyi ama bizim okulumuzla birlikte bu başarı çıtası daha da yükselecektir.

ORTAOKUL

Final Okulları’nın ortaokul bölümü, dört yıllık bir eğitimi kapsar. Ortaokul öğrencilerine, ortaöğretim sınavlarına hazırlık programı uygulanarak deneme ve tarama sınavları yapılır. Gerçek başarının sadece not başarısı ile ölçülemeyeceğinin farkında olarak, Final Okulları’nda sınav başarısı kadar yaşam başarısı da öncelikli hedeflerden biridir. Bu doğrultuda kulüp çalışmalarında sürdürülen kapsamlı spor ve sanat etkinlikleri ile öğrencilerimizin bedensel ve ruhsal gelişimi desteklenir. Final Okulları öğrencileri, birlikte yaşama kültürü içinde yetişir; paylaşmayı, sorumluluk almayı, kendi haklarını korumayı öğrenir. Final Okulları’nda korku kültürüne değil, sevgi ve saygıya dayalı bir eğitim esastır.

ANADOLU LİSESİ

Okullarımızda eğitim ortamları öğrencilerimizin bulundukları yaş grubunun özellikleri dikkate alınarak hazırlanmıştır. Sınıflarımız en fazla 24 kişiliktir ve okullarımızda çocuklarımızın spor ve eğitsel etkinliklerini yapacakları eğitim ortamları da bu yaş çocuklarının özelliklerine hitap edecek şekilde özel olarak hazırlanmıştır. Okullarımızda özenle seçilmiş anlayışlı ve alanında yetkin, bu yaş öğrencilerinin öğrenme özelliklerini bilen öğretmenler tarafından çocuklarımıza yaşam boyu gerekli öğrenmeyi öğretmekteyiz.

Uyguladığımız aktif öğrenme modeli ile öğrenme sorumluluğunu almalarını hedeflediğimiz çocuklarımızı hem yaşam hem de sınav başarısı için hazırlamaktayız. Okul - aile - çocuk ilişkilerini yönetebilme, akademik ve sosyal etkinlikleri yapabilme ölçütleriyle seçtiğimiz iletişim becerileri yüksek öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz için ders dışında etkinlikleri planlarken, öğrencilerin sevdikleri şeylerden yola çıkarak öğrendiklerini pekiştirmeyi amaçlarlar.

Öğrencilerimizin ileride seçecekleri meslekleri tanımaları için etkinlikler düzenlenir. Bu etkinliklerin, öğrencilerimizin katılacakları sınavlar için motive olmalarına ve hedeflerini gerçekleştirmelerine büyük bir katkısı bulunmaktadır.

 

 

 

Bu haber 434 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...