Eğirdir’de sinekle mücadele çalışmaları başladı

24 Şubat 2013 00:31

Başkan Özmeral, sinek ve haşerelerle mücadele için Veteriner İşleri Müdürü Mehmet Küçükköse ve Veteriner Hekim Tayfun Oktar’ın öncülüğünde çalışmalara devam edildiğini belirtti

Eğirdir Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü Çevre ve Halk Sağlığı ekipleri Veteriner İşleri Müdürü Mehmet Küçükköse ve Veteriner Hekim Tayfun Oktar gözetiminde sinek, sivrisinek ve larvaya karşı mücadeleye sıcak sisleme (dumanlama) yöntemi ile başladı. Kanalizasyon ve terfi merkezlerinde kışı geçiren sivrisinek uçkun larva dönemi mücadelesine mahallelerde başladı.

Kanalizasyon kapakları açılarak sıcak sisleme ile mücadele yapıldığını belirten Belediye Veterinerleri İşleri Müdürü Mehmet Küçükköse, thermal fog diye tabir edilen sıcak sisleme yöntemiyle cypermethrin etken maddeli ilaçlarla da su birikintileri ve kanalizasyon hatlarında üreyecek sinek larvalarına karşı ilaçlama çalışmaları yapıldığını açıkladı.

Eğirdir Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü Çevre ve Halk Sağlığı ekiplerince larva mücadelesini yerinde inceleyen Eğirdir Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral, "Sinekle mücadele için gerekli tedbirleri şimdiden almaya devam ediyoruz. Yıl boyu sinekle mücadelemiz devam edecektir." dedi.

Belediye Veteriner Hekimi Mehmet Küçükköse ise sinek ve sivrisinekle mücadele için çalışmaların hızla devam ettiğini belirterek, Eğirdir'de sinekle mücadelenin Eğirdir Gölü'nden dolayı zor olduğunu söyledi.

Bu haber 799 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...