Jandarma’dan örnek proje

19 Kasım 2018 18:18

Isparta İl Jandarma Komutanlığı, trafik bilincinin oluşturulması amacıyla başlattığı Trafik Dedektifleri Projesi kapsamında köy okullarında öğrencilere trafik dersi veriliyor.

 Isparta İl Jandarma Trafik Şube Amiri Kd Başcavuş Hasan Ali Ata, projeyle ilgili şu açıklamayı yaptı:

“Ülkemizde trafik eğitiminin okul öncesi donemden başlayarak, çeşitli görsel, işitsel  materyaller kullanılarak veya trafik eğitim parklarında gerçekleştirilen çeşitli uygulamalarla yapılmaya başlanmıştır. Konunun önemi göz önüne alındığında bunun sevindirici bir gelişme olduğu gerçektir.

Eğitim, her ne kadar bireyin tüm yaşamını kapsayan bir olgu olsa da belli bir suresi devlet tarafından zorunlu kılınmış ve belli amaç¸ ve ilkeler doğrultusunda devletçe yapılmaktadır. Ülkemizde zorunlu olan bu sure ilköğretim sureciyle sınırlıdır. Milli Eğitim Temel Kanununa göre, ilköğretimin  amaç¸ ve görevleri, Milli Eğitimin genel amaçlarına ve temel ilkelerine uygun olarak, a) Her Türk çocuğuna iyi bir vatandaş olmak için gerekli temel bilgi, beceri, davranış ve alışkanlıkları kazandırmak; b) Her Türk çocuğuna, ilgi, istidat ve yetenekleri yönünden yetiştirerek hayata ve üst öğrenime hazırlamaktır. Bu acıdan bakıldığında ilköğretim programından bireye bazı yeterlikleri kazandırması beklenir. Bunlardan birisi de bireyde oluşması gereken trafik bilincidir.”

Bu haber 334 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...