Tekin’e ‘atama’ şoku !

18 Ağustos 2012 11:08

Emekliliğini isteyen General Şemdinli’ye atandı 

Garnizon Komutanı

Tekin’e ‘atama’ şoku !

Yaklaşık 3 yıldır Isparta Garnizon Komutanlığı görevinde bulunan Tuğgeneral Necati Tekin, emekliliğini istemesine rağmen emekliye sevk edilmediği gibi, terörle mücadelenin en kritik adreslerinden olan Şemdinli 34’üncü Hudut Tugay Komutanlığı’na tayin edildi.

Yüksek Askeri Şura öncesi Temmuz ayı başında emekliliğini isteyen Tuğgeneral Necati Tekin’e Yüksek Askeri Şura’dan şok bir karar geldi.

Ciddi mide rahatsızlığı olan Tuğgeneral Tekin, “Ben zaten daha önceden komutanlarıma bilgi vermiştim. O doğrultuda da işlemlerim yapıldı ve ayrıldım. Bunun dışında bir şey söylemek, bir yorum yapmak istemiyorum” diye konuştu.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nde (TSK) bir ilk yaşandı. Temmuz ayı başında emekliliğini isteyen bir tuğgeneral, emekliye sevk edilmediği gibi, terörle mücadelenin en kritik adreslerinden birine atandı.

Isparta Garnizon Komutanı ve İç Güvenlik ve Tatbikat Eğitim Merkezi Komutanı Tuğgeneral Necati Tekin, Şemdinli’deki 34’üncü Hudut Tugay Komutanlığı’na tayin edildi. Oysa Tuğgeneral Tekin, Yüksek Askeri Şura’nın (YAŞ) toplanmasından yaklaşık bir ay önce, sağlık sorunları bulunduğu gerekçesiyle emeklilik dilekçesi vermişti.  Ancak buna rağmen, YAŞ’da emekliye sevk edilmedi ve bağlı bulunduğu Kara Kuvvetleri Komutanlığı (KKK) tarafından ataması Şemdinli’ye yapıldı.

 

 

Bu haber 899 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...