Isparta’da Satranç Ligi yapılması planlanıyor

24 Şubat 2013 00:36

Isparta’da yapılacak olan Satranç Turnuvası için şehre gelen Türkiye Satranç Federasyonu Genel Sekreteri Ersan Üsküdarlı, Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’ı makamında ziyaret etti.

19-25 Nisan 2013 tarihleri arasında Isparta’da Türkiye Çocuk ve Yıldızlar Satranç Ligi’nin yapılması düşünülürken etkinlik öncesinde beraberinde Türkiye Satranç Federasyonu İl Temsilcileri Koordinatörü Cemal İnce, Isparta İl Temsilcisi Özkan Çağlar ve yöneticiler ile birlikte Başkan Günaydın’ı ziyaret eden Genel Sekreter Ersan Üsküdarlı, konu ile ilgili bilgiler verdi.

Türkiye Satranç Federasyonu Genel Sekreteri Ersan Üsküdarlı, bu tip etkinliklerin illerde yapılmasının sporcu potansiyelinin artmasına sebep olduğunu söyledi. Isparta’da yapılması planlanan Satranç Ligi’nin şehre katkılarından bahseden Üsküdarlı, “Böyle organizasyonları yapınca o ilde satranca yaklaşım, o ilin popülaritesi, çocukların o etkinliği görmesi etkili oluyor. Bunun için SDÜ Spor Salonu’nu düşünüyoruz. Türkiye’nin birçok ilinden 400’e yakın sporcu ve velisi Isparta’ya gelecek. Aileler diledikleri yerlerde kalabilecekler. Bu anlamda sizlerden uygun olursa sporcu ve ailelerinin, antrenörlerinin müsabaka alanına transferlerine yardımcı olmanızı talep ediyoruz. Ayrıca etkinliğimizin başta açılış ve kapanışında sizleri aramızda görmek istiyoruz” dedi.

Belediye olarak kendilerinin de bir satranç kulübü kurduklarını ve 40 sporcunun bulunduğunu dile getiren Başkan Yusuf Ziya Günaydın, güreşte de kendilerine bir hedef seçtiklerini ve o hedefe de adım adım ilerlediklerini belirtti. Güreşte Avrupa’da dereceler aldıklarını dile getiren Başkan Günaydın, “Böyle desteklediğimiz kulüplerimiz var. Satrançla ilgili olarak kendimize il bazında, kendi çapımızda bir hedef seçmiştik. Sizleri gördükten sonra görüşlerimiz değişebilir. Satranç ile ilgili olarak çocuklarımız için nezih bir ortam oluşturduk. Orada eğitimlerini alıyorlar. Halkımıza da açık istedikleri zaman gelebiliyorlar. Sizlerin taleplerinize de yardımcı olmaya çalışacağız. Bu güzel çalışmalarınızdan dolayı tebrik ediyor, daha güzel başarılara yol almanızı diliyorum” şeklinde konuştu.

 

Bu haber 1044 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...